Stigende interesse under corona: Folk køber lystfiskertegn som aldrig før

Siden marts har der været en stor stigning i salget af lystfiskertegn, og søndag, til Lystfiskeriets Dag, blev der hvervet endnu flere fiskere.

Lystfiskeri steg usædvanligt meget i popularitet, da corona-epidemien var på sit højeste tilbage i foråret.

 Fra marts til juli blev der solgt over 121.000 lystfiskertegn i Danmark. Det er en stigning på 23 procent i forhold til sidste år.

Der er dog plads til langt flere lystfiskere i Danmark, og søndag skulle der rekrutteres endnu flere til Lystfiskeriets Dag.

- Det er en dag, hvor vi gerne vil give specielt børn muligheden for at se, hvad lystfiskeri er. Man kan komme og låne grej til fiskeri her, så man behøver ikke selv købe det inden, fortæller formanden for Holstebro og Omegns Fiskeriforening, Gunnar H. Pedersen.

Det er de unge, som formanden gerne vil have fat i, og det skal ifølge formanden gøres ved at vise dem, hvad naturen kan, som computerspillene ikke kan.

- Vi vil jo gerne have dem væk fra computeren og med ud i den friske luft og vise, at der faktisk også er nogle store oplevelser ude i naturen. Det, jeg ser, er også, at de hygger sig med det, og det havde de måske ikke lige forestillet sig, siger Gunnar H. Pedersen.

Opbakning fra ministeriet

Det var de danske sportsfiskerforeninger, fiskesøer og grejbutikker, der arrangerede dagen i år, og de har fået bedre faciliteter for dagen end tidligere. 

- Miljø- og Fødevareministeriet har haft lyst til at finde ud af, hvor stor interessen for lystfiskeri er. Så de har udstationeret ti trailere fyldt med fiskeudstyr, som en skole, institution eller forening kan låne gratis, så de kan prøve fiskeriet af. I dag har vi i Holstebro lånt en, siger Gunnar H. Pedersen, der også er formand for Sammenslutningen ved Storå.

Selvom regnen først på dagen silede ned, så har Lystfiskeriets Dag kastet nogle nye medlemmer af sig.

- Det giver noget. Vi har flere som har meldt sig ind i juniorafdelingen, så nogen har jo bidt på, fortæller Gunnar H. Pedersen.

Omkring 30 personer var med til Lystfiskernes Dag i Holstebro.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Livsstil.