Stephanies store forfatterdrømme: - Litteraturen mangler, at nogen sidder i kørestol

I september udkom Stephanie Fjeldsø Fischers første roman, og nu har hun for alvor fået blod på tanden.

Det var en stor drøm, der gik i opfyldelse, da romanen "Aftryk" udkom i begyndelsen af efteråret.

Stephanie Fjeldsø Fischer fra Holstebro har tidligere fået udgivet biografien “Mit liv med muskelsvind” og har desuden bidraget til en række antologier. 

Men denne gang er det noget helt særligt.

- Det er vildt! Nu er det lige pludselig mit navn, der står på forsiden. Nu er det kun mig, fortæller den stolte og dedikerede forfatter og tilføjer:

- Det er lidt skræmmende, men også fedt at få en hel bog færdig.

Hun drømmer om, at hendes bøger engang vil udkomme på flere sprog.

Blev grebet af fantasy og mystik

Stephanie fattede først for alvor interesse for litteratur, da hun stiftede bekendtskab med “Twilight” i syvende klasse. Her åbnede der sig en ny verden, og hun blev både grebet af at læse og senere skrive.

- Det var det fantasy-univers med mystik, der fangede mig, husker Stephanie.

quoteHer var der plads til, at jeg kunne være den, jeg er.

Stephanie Fjeldsø Fischer

Efter et år på HHX søgte Stephanie ind på Det Danske Talentakademis forfatterlinje, og det har hun aldrig fortrudt.

- Det var altså helt fantastisk. Jeg er virkelig glad for de tre år, fortæller Stephanie, der også oplevede at blive inkluderet på en helt anden måde her, end hun tidligere havde oplevet under sin skolegang.

- Her var der plads til, at jeg kunne være den, jeg var. Her var jeg med på nogle super ture til udlandet. De er de første, der har sagt "selvfølgelig skal du med". Alle andre har ment, at det var for besværligt.

Fakta om muskelsvind:

Skriver med joystick

Hendes debutroman “Aftryk” handler om 19-årige Rebecca, der sidder i kørestol, ligesom Stephanie selv. Hun har det svært i skolen, bliver mobbet og slås med fordomme om, at handicappede er dumme.

- Rebecca er ikke mig, men det er klart, at jeg har brugt mange af mine egne erfaringer og oplevelser for at sætte fokus på nogle problemer, men også fordi jeg synes, det mangler i litteraturen, at nogen sidder i kørestol. Det er ikke en ting, forklarer Stephanie.

quoteJeg kan ikke have en dag uden at skrive, så bliver jeg sindssyg.

Stephanie Fjeldsø Fischer

Bogen er en blanding af fantasy og realisme. Den står nu på over 60 biblioteker og er på 250 sider.

Stephanie er født med muskelsvind og har altid siddet i kørestol. Sygdommen udvikler sig negativt, og i dag skiver Stephanie med en finger via et joystick. Det tager lang tid, men hun kan slet ikke lade være.

- Jeg kan ikke have en dag uden at skrive, så bliver jeg sindssyg. Der er bare så mange historier, der skal ud, forklarer Stephanie med et stort smil.