Steenberg: Udvist kvinde bør blive

23-årige Boi Sawitree Gindeberg, der for 12 år siden blev adopteret fra Thailand, står til at blive udvist af Danmark. Men det vil folketingspolitikeren, Andreas Stenberg, sætte en stopper for.

Boi Sawitree Gindeberg fra Holstebro står til at blive udvist af Danmark, fordi hun inden for de seneste år har været på kontanthjælp. Hun er ordblind og har ingen uddannelse. Søsteren, der har kunnet forsørge sig selv, får derimod lov til at blive i Danmark.

- Jeg synes, det er helt vildt langt ude, at den ene søster må blive, mens den anden søster skal sendes hjem. Forældrene i Thailand er døde. Mormoren er i Danmark, så selvfølgelig bør de begge to få lov til at blive i Danmark.

Sådan siger Andreas Steenberg, der er folketingsmedlem for Radikale Venstre, til TV MIDTVEST.

Da søstrenes forældre for 12 år siden døde, blev de adopteret til Danmark af deres mormor og hendes danske mand. På baggrund af TV MIDTVEST's indslag om den 23-årige kvindes skæbne vil Andreas Steenberg nu bringe sagen videre.

- Jeg vil sørge for at Justitsministeren kommer til at forholde sig til den her sag. Jeg kan forstå, der er en advokat, der mener, at der måske er sket en fejl. Det må vi jo få styr på, lyder det.

Folketingspolitikere bakker op

Andreas Steenberg er ikke ene om at kritisere Udlændingestyrelsens afgørelse.

- Det er en skandale, og det må bero på en fejl. Man kan ikke give et barn en adoption og dermed lov til at være i Danmark og så komme mange år efter og true med at sende personen hjem. Det er ikke rimeligt, siger Bjarne Laustsen (Soc.dem.) til TV2 Nord.

Og han bakkes op af sin folketingskollega på den anden side af fløjen.

- Som reglerne ser ud, er jeg ikke i tvivl om, at Boi Gindeberg fik ret til automatisk statsborgerskab, da hun blev adopteret som barn. Jeg vil opfordre hendes advokat til at søge om statsborgerskab så hurtig som muligt, så vi kan få den på bordet i Folketingets Indfødsretsudvalg, lyder det fra Venstre-politikeren Preben Bang Henriksen.

Netop Boi Sawitree Gindebergs advokat har tidligere fortalt til TV MIDTVEST, at han mener, sagen beror på en fejl. Han vil kæmpe videre for, at Boi Sawitree Gindeberg kan få lov at blive hos sin familie i Danmark.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.