Statsministeren om udflytningskrav: Ikke seriøst

Helle Thorning-Schmidt svarede på spørgsmål om blandt andet udflytning af statslige arbejdspladser og besparelser i regionerne, da hun besøgte TV MIDTVEST.

- Det nytter ikke noget, at alle politikere, som gerne vil vælges et eller andet sted, render rundt i hele landet og siger, at lige præcis her skal der ligge en eller anden styrelse.

Sådan sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt til diskussionen om udflytning af offentlige arbejdspladser, da hun fredag aften lagde vejen forbi studiet på TV MIDTVEST.

Flere midt- og vestjyske politikere har gjort det en mærkesag at kæmpe for at få statslige arbejdspladser flyttet fra København til provinsen. Udflytningen af Skat til Ringkøbing bliver fremhævet som et godt eksempel

Helle Thorning-Schmidt understregede, at regeringen under for eksempel forsvarsforliget har taget hensyn til hele landet - men sagde også:

- Vi skal se på det som en helhedsbetragtning. Jeg er jo også nødt til som statsminister at have øje på, hvad er udgifterne ved det. Så jeg kommer ikke til at rejse rundt i landet i valgkampen og love, at den og den styrelse skal flytte ud til den og den by. Jeg synes ikke, at det er en seriøs måde at gøre tingene på.

Stigende medicinudgifter

Statsministeren blev også bedt om at forholde sig de planlagte besparelser på sundhedsområdet i Region Midtjylland.

Regionerne er under pres på grund af stigende udgifter til medicin, og flere politikere mener, at regeringen bør kompensere regionerne, fordi udgifterne er steget mere end ventet.

- Sundhedsområdet er et af de områder, vi har brugt allerflest penge på. Der er kommet 7000 flere ansatte i vores fælles sundhedsvæsen, og det hænger sammen med, at det er et af de områder vi har prioriteret. Men det er rigtig nok, at der er dyr sygehusmedicin, der er dyrere behandlinger, og det kommer vi til at skulle håndtere fremadrettet, sagde statsministeren.

Se hele interviewet med Helle Thorning-Schmidt her:

Jobs, sundhed og udflytning af statslige arbejdspladser er blandt emnerne

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.