Staby Efterskole var dårligt nok genåbnet: Nu er én elev testet positiv og 13 hjemsendt

På Staby Efterskole ved Ulfborg blev en elev dagen efter genåbningen testet positiv for coronavirus. Det har betydet hjemsendelse af 13 yderligere elever.

Det var en forløsning af de større, da eleverne på Staby Efterskole mandag langt om længe kunne vende tilbage for at nyde de sidste fire måneder af deres efterskoleophold.

quoteVi prøver at holde fornuften højest, så det ikke bliver alt for dramatisk.

Anders Boll Mikkelsen, forstander, Staby Efterskole

- Jeg glædede mig til mandag, og hold fast jeg var bare klar. Vi havde en dejlig aften med spisning og lidt info, siger forstander Anders Boll Mikkelsen.

Men glæden var kort. Meget kort for i hvert fald én elev, der tirsdag blev testet positiv for coronavirus, og 13 nære kontakter, som nu atter er hjemsendt.

Eleven blev fanget i den allerførste runde af de to ugentlige test, som Falck udfører på samtlige elever og lærere for efterskolen.

- Vi var i gang med en stort set almindelig skoledag i går, hvor Falck så går i gang med at teste 50 personer i timen. Det går efter planen, indtil den her pige altså slår ud som positiv på testen, siger Anders Boll Mikkelsen.

Og skulle der endelig være et enkelt tilfælde, så er forstanderen glad for, at det blev fanget nu og ikke først på fredag i anden runde test.

- De har ikke haft ret meget tid til at være tæt sammen, det var dårligt nok et døgn jo. Om et par dage kunne det være, at vi skulle have sendt halvdelen af skolen hjem, siger han.

Bliver testet igen

Pigen skal nu PCR-testes for at fastslå eller afkræfte resultatet af Falcks kviktest. Anders Boll Mikkelsen håber på et negativt testsvar, men uanset hvad, så prøver skolen på ikke at tage episoden alt for tungt.

- Vi prøver at holde fornuften højest, så det ikke bliver alt for dramatisk, og folk bliver for kede af det, siger forstanderen.

Ifølge elevens mor har pigen ikke umiddelbart været i nærheden af nogen med Covid-19, og alle elever - inklusive den nu positivt-testede - medbragte et negativt testsvar ved ankomsten til efterskolen mandag, forklarer Anders Boll Mikkelsen.

- Vi har gjort alt for ikke at stå i denne situation, og så håber jeg da, at vi er det eneste tilfælde, så de andre skoler kan få lov at komme tilbage snart, siger han.

Næste test af samtlige personer på skolen foregår fredag. Der går cirka 180 elever på Staby Efterskole.

Glæden var stor, da eleverne mandag kunne vende tilbage til deres efterskole. Men nu er der allerede slået skår i lykken med en positiv coronatest.
Foto: Ole Hald, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.