Sportsrideklub vil undgå panik: - Er lidt bange for alle de heste, der har feber

To heste er aflivet og yderligere ti har feber på grund af et udbrud af hesteherpes i Holstebro Sportsrideklub.

Situationen i Holstebro Sportsrideklub er katastrofal. Efter fjorten dages karantæne er der endnu ingen tegn på, at udbruddet af hesteherpes, der indtil videre har kostet to heste livet, nærmer sig sin afslutning.

quoteDet værste vil være, at vi står uden elevheste, når vi starter op på en frisk

Claus Henriksen, formand, Holstebro Sportsrideklub

I Sportsrideklubben har man derfor taget sine forholdsregler og lukket hele skolen ned og samtidig sørget for, at der er så lidt bemanding som muligt.

- Vi skal ikke gå i panik, men vi ønsker at holde det her omkring, så vi ikke får det ud i Holstebro og omegn, siger Claus Henriksen, der er formand i Holstebro Sportsrideklub.

Bliv væk

Derfor opfordrer formanden også folk til at blive væk fra området, så smitten ikke kommer ud af rideklubben.

Det er nemlig sådan, at mennesker kan bære smitten videre til andre heste.

- Vi håber på, at vi kan holde det der, men jeg er lidt bange for alle de heste, der har feber. Det er svært at sige, hvor hårdt vi er ramt i morgen eller i aften - det ved jeg simpelthen ikke. Det værste vil være, at vi står uden elevheste, når vi starter op på en frisk. Vi har ikke kontrol over, hvor mange vi mister. Det er vores levebrød som rideklub, og det er ikke nemt at hente pony-elevheste, for der er mange, der ikke vil sælge til elevskoler, og det med at købe dem er også en større udskrivning, hvis man har brugt alle penge på medicin, siger Claus Henriksen.

Marie Witt Poulsen, der er daglig leder af sportsrideklubben, frygter, at flere heste dør under herpesangrebet.

- Det er overhovedet ikke særlig sjovt. Vi må bare vente og se, hvad der sker. Jeg frygter selvfølgelig, at hestene dør eller bliver uanvendelige, så vi ikke kan bruge dem som rideheste, siger hun.

Flere typer af hesteherpes

Der findes flere typer hesteherpes, og det er den farligste slags, som har ramt hestene på rideskolen ved Holstebro.

Sygdommen betyder, at hestene får feber og bliver lamme i bagkroppen. Indtil videre er to heste blevet aflivet, og i dag har yderligere ti heste feber.

FAKTA OM HERPESVIRUS

Rideskolen skal være i karantæne i minimum tre uger.

Rideklubben overlever, men det er ikke sjovt

Selv om det er en hård situation, rideklubben står i lige nu, så tror formanden på, at det også i fremtiden vil være muligt at gå til sportsridning i Holstebro Sportsrideklub.

Det tror han på, fordi han mærker stor opbakning fra en lang række forældre til børn, der går til ridning i klubben.

SE INDSLAG: Situationen i Holstebro Sportsrideklub er katastrofal. Efter fjorten dages karantæne er der endnu ingen tegn på, at udbruddet af heste-herpes nærmer sig sin afslutning.