Spiegelhauer og Mistrati dømt

10 dagbøder af 500 kroner. Sådan lød dommen, da sagen mod Operation X i dag fik sin afslutning.

TV2-værten Morten Spiegelhauer og redaktør på Ekstra Bladet Miki Mistrati er hver idømt 10 dagbøder á 500 kroner i forbindelse med ulovlig indtrængen og filmoptagelser på minkfarme.

Dommen er faldet tirsdag ved Retten i Holstebro, hvor en dyrerettighedsaktivist og en redaktionschef også blev dømt i sagen.

Trængte ind på privat grund

Sagen stammer tilbage fra 2009. Her udlånte Miki Mistrati et videokamera til en dyrerettighedsaktivist fra foreningen Anima. Aktivisten trængte efterfølgende ind på en række pelsdyrfarme, og han fik også andre aktivister, som lånte kameraet, til at trænge ind på farme.

Retten vurderer, at aktivisten har brudt loven under særligt skærpende omstændigheder, og at Miki Mistrati ikke kan gå fri ved at påberåbe sig at have handlet i offentlighedens interesse.

Dog mener retten ikke, at de særligt skærpende omstændigheder gør sig gældende for Mistratis vedkommende. Aktivistens straf blev da også dobbelt så streng som Mistratis, idet aktivisten blev idømt 20 dagbøder.

TV-hold også dømt

Tv-værten Morten Spiegelhauer er også dømt i sagen. Sammen med aktivisten trængte Spiegelhauer i 2009 ind på en minkfarm. Spiegelhauers redaktionschef deltog ifølge dommen i planlægningen.

Heller ikke tv-folkene kunne ifølge dommen med rette påberåbe sig at handle i offentlighedens interesse.

/ritzau/

Se her interview med redaktionschef på Operation X, Kasper Vilsmark:

02:10 Luk video