Spejderlejr skaber trafikprop

Nysgerrige borgere, der kigger forbi spejderlejren i Holstebro skaber trafikpropper, fordi de kommer i bil. Nu opfordrer politiet til at man kigger forbi på cykel eller gåben

Den store spejderlejr i Holstebro er ved at tage form på det store areal ved Idrætscenter Vest, hvor 35.000 spejdere i næste uge skal holde den største spejderlejr nogensinde på dansk jord. Men allerede inden de mange tusinde spejdere er ankommet, skaber nysgerrige borgere trafikpropper på vejene omkring. Det ærgrer Politiets ansvarlige planlægger af lejren, Henrik Glintborg.

 - Alle borgere er naturligvis meget velkomne til at kigge forbi lejren. Det skulle jo gerne være en stor folkefest for hele byen. Men det må ikke foregå i bil, fordi det skaber trafikpropper til stor gene for spejdernes arbejde, fortæller han.

Vejene er lukkede

I forbindelse med spejderlejren er flere veje lukkede, men ikke i den forstand at der er opsat bomme. Derimod er der skiltet med, hvor man må køre.

 - Vi vil gerne opfordre alle, der har interesse i at kigge forbi lejren til at gøre det på cykel eller gåben og rette sig efter de skilte, der står. Vi vil nødig stå med bødeblokken, som vil være vores sidste udvej, hvis det fortsætter, fortæller Henrik Glintborg.

Skiltene på vejene omkring spejderlejren fortæller, at det kun er ærindekørsel til pladsen, der er tilladt og altså ikke almindelig privatkørsel.