Speedwayveteran fra Holstebro står foran sin sidste sæson

Bjarne Pedersen stopper næste år en karriere, der blandt andet har indbragt to guldmedaljer ved hold-VM.

Bjarne Pedersen skriver på sin Facebook-profil, at alting har en ende - også hans karriere inden for speedway. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix

Når næste sæson er forbi, er livet som speedwaykører slut for veteranen Bjarne Pedersen.

Speedway er mit liv og derfor er og har det været en meget vanskelig beslutning.

Bjarne Pedersen, speedwaykører

Den tidligere VM-kører har besluttet at stoppe sin lange karriere i september 2020, oplyser han i en pressemeddelelse.

- Tankerne omkring et karrierestop har fyldt de sidste år. Speedway er mit liv og derfor er - og har det været en meget vanskelig beslutning.

- Jeg vil gerne slutte af med maner og god fart i cyklerne - det tror jeg på er muligt på denne måde, siger Bjarne Pedersen.

Den 41-årige vestjyde har i de senere år koncentreret sig om sine klubber Sverige, Polen, Storbritannien og Danmark, men var tidligere i karrieren fast inventar i VM-grandprixserien.

Bjarne Pedersen kørte sig i alt syv gange på podiet og vandt i 2004 et grandprix i polske Wroclaw. Året efter opnåede han en samlet sjetteplads i grandprixserien.

Han har været på det danske landshold i en årrække og var i både 2006 og 2008 med til at sikre Danmark guld ved hold-VM.

Pedersen kører i sin sidste sæson for Kolejarz Opole i Polen og Esbjerg Vikings i den danske liga og slutter karrieren med et afskedsløb på Granly Arena i Esbjerg i september næste år.

/ritzau/