Søren Gade forlader landbruget

Berlingske skriver, at alt tyder på et politisk comeback til den tidligere forsvarsminister fra Holstebro - Gade selv afviser.

Søren Gade forlader Landbrug & Fødevarer, som han har stået i spidsen for og moderniseret igennem de seneste år. Det erfarer Berlingske.

Søren Gade var forsvarsminister fra 2004 - 2010. Han var en af den borgerlige regerings mest populære ministre og fik 24.000 personlige stemmer ved folketingsvalget i 2007 - kun overgået af daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Efter sin politiske karriere blev Søren Gade direktør i interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Spekulationer om comeback

Nu går spekulationerne på, om Søren Gade er på vej tilbage til dansk politik. Berlingske, som var først med nyheden om Søren Gade skrev, at "alt tyder på, at den tidligere forsvarsminister styrer mod et politisk comeback på Christiansborg". Siden har Gade selv afvist det over for Ritzau:

- Jeg er ikke på vej til at få en opstillingskreds eller andre former for politisk comeback. Jeg vil nu bruge tiden til at finde ud af, hvad jeg skal bruge mit professionelle liv til, siger Søren Gade.

Søren Gade var senest et varmt politisk navn under formandsoprøret mod Lars Løkke Rasmussen og har selv bekræftet, at han den gang blev opfordret til at stille op som partiformand og at han overvejede situationen.