Søn til dømt for ulvedrab: - Jeg har afgivet varselsskud mod en ulv

Formanden for Ulvefrit Danmark har på en jagt været nødt til at skræmme en ulv væk med skud fra sit haglgevær.

Steffen Troldtoft fortæller, at han på en jagt har været nødt til at afgive varselsskud mod en ulv. Foto: TV 2

I et læserbrev i Herning Folkeblad fortæller Steffen Troldtoft, at han på en jagt i tirsdags var nødt til at afgive et varselsskud mod en ulv, da han frygtede, at den ville angribe hans hund.

Læs også Søn til dømt for ulvedrab bliver ny formand for ulvekritisk forening

- Jeg vælger at afgive et varselsskud i jorden, så mudderet sprøjter, samtidig med jeg fortsat kalder på hunden, skriver Steffen Troldtoft i sit læserbrev i Herning Folkeblad i dag.

Han er formand for Ulvefrit Danmark og søn af Mourits Troldtoft, der er blevet dømt for at have skudt en ulv i nærheden af Ulfborg.

Til TV MIDTVEST fortæller Steffen Troldtoft, at han mange gange tidligere har mødt en ulv, men at det er første gang, at han har måtte give varselsskud.

- Jeg vil ikke finde mig i, at ulven bider mig eller min hund. Jeg mener, at der skal gøres noget lovgivningsmæssigt, for der bliver flere og flere ulve, siger Steffen Troldtoft til TV MIDTVEST.

Må skyde ulv i nødværge

Det er forbudt at skyde ulve i Danmark. Det er Miljøstyrelsen, der fastsætter reglerne for regulering af ulve, og de skal give en særlig dispensation, hvis man skal have lov til at skyde den. De har dog ikke taget stilling til begrebet nødværge i en akut situation, hvor man ikke har mulighed for at få en forudgående tilladelse fra Miljøstyrelsen. Men i nødværgereglerne i Straffelovens §13 står der:

- Det må i den forbindelse antages, at drab på en ulv, der er nødvendig for at modstå eller afværge et påbegyndt eller overhængende angreb fra ulven mod et menneske, vil være straffri som lovligt nødværge.

Steffen Troldtoft er da heller ikke i tvivl om, at hvis ulven kommer tættere på og angriber ham eller hans hund, så vil han skyde efter ulven.

- Reglerne er uklare, og så må vi igen tage retssagen bagefter, hvis det bliver nødvendigt, siger Steffen Troldtoft til TV MIDTVEST.

Grunden til, at Steffen Troldtoft overhovedet fortæller om episoden, er, at han vil undgå rygter om hans varselsskud, og så er han sikker på, at han ikke er den eneste.

- Jeg tvivler på, at jeg er den første, der har været i en situation, hvor det var nødvendigt at afgive varselsskud, men folk tør/orker ikke at melde offentligt ud. De ved, hvad der følger af chikane og hyggeterror fra pro ulve folk, skriver han i sit læserbrev i avisen.

04:19

I september stadfæstede Vestre Landsret byrettens dom om, at Steffen Troldtofts far Mourits Troldtoft skal have 40 dages betinget fængsel for at skyde en ulv.

Luk video