Somalier sygeligt våbenfikseret

Den 29-årige somalier, der i sidste uge blev dømt for Birthe-drabet, er sygeligt våbenfikseret, fremgik det i formiddag i anklagerens procedure.

Den 29-årige dømte somalier i Birthe-sagen, har brugt enhver lejlighed til at fremstille våben under sin varetægtsfængsling. Det fremgik i dag af anklagerens procedure ved Retten i Holstebro, som af praktiske årsager kører sagen ved retten i Viborg.

Een gang har somalieren brækket plastic af en stol, hvorefter han har spidset det til. En anden gang har han brækket 6-7 cm lange splinter af skab, som han samlede til en spids genstand og klistrede fast under sin skosål.

- Han har brugt enhver lejlighed, han havde, til at fremstille våben, sagde anklager Peter Brøndt Jørgensen blandt andet i sin 20 minutter korte procedure.

Selv nægtede drabsmanden, ifølge erklæringer fra anstalten, ethvert kendskab til stikvåben, selvom de blev fundet klistret fast til hans skosåler elleri hans celle

Hører stemmer

Her lagde anklageren vægt på mentalundersøgelsen fra Sikringsanstalten i Nykøbing-Sjælland samt erklæringen fra Retslægerådet, som samstemmende siger, at den 29-årige er paranoid psykotisk. Blandt andet har han høre-hallucinationer, som bedst kan oversættes som at høre stemmer.

- Han er lynende farlig og helt uberegnelig, understregede Peter Brøndt Jørgensen.

Det er tildels synligt, når den 29-årige somalier ankommer til retten. Hver gang er han fikseret og fulgt af tre betjente.

Pengesedler på testiklerne

Anklageren forlangte i dag forvaring på ubestemt tid samt udvisning af Danmark efter endt afsoning. Forvaringen skal iføleg anklageren ske i den mest sikre afdeling på Sikringsanstalten Nykøbing-Sjælland, idet den dømte tilsyneladende har gjort sig klare tanker om flugt.

Under en kropsvisitation har fængselspersonalet fundet pengesedler, som den 29-årige har bundet op på sine testikler.

Dommens strafudmåling falder i dag kl. 12.30. TV/MIDT-VEST har fået lov at filme domsafsigelsen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.