Smittespredningen stoppede: Nørrelands sogn slipper for nedlukning

Fredag var Nørrelands sogn i Holstebro én smittet person fra en nedlukning, men den stigende smitte fortsatte ikke til lørdag, hvilket betyder, at skolerne i sognet fortsat kan holde åbent.

Fredag var Nørrelands sogn kun én smittet borger fra en nedlukning, men lørdag er skuden vendt for sognet i Holstebro med 8000 indbyggere.

Fredag havde sognet et incidenstal på 496, og havde det overskredet 500, måtte sognet lukke ned. Lørdag er tallet faldet til 483, og dermedslipper VIA University College, Uddannelsescenter Holstebro og Social- og Sundhedsskolen i Holstebro for at sende eleverne hjem.

Hvornår skal et sogn lukke ned?

Selvom Nørrelands sogn er i bedring, så er de stadig faretruende tæt på nedlukning. Der er 39 nye smittede i løbet af de seneste syv dage, mens positivprocenten er på 2,59.

Fredag var der 40 nye smittede indenfor de seneste syv dage, og positivprocenten var 2,67.

Smitten i Holstebro Kommune falder fortsat

Generelt er hele Holstebro Kommune i bedring, efter at have ligget højt på listen over højeste incidenstal i Danmark i et godt stykke tid.

De seneste fire dage er det testjusterede incidenstal for kommunen faldet hver dag, og lørdag er det nede på 157. Onsdag var det på 184.

Tallet viser antallet af smittede per 100.000 indbyggere, når man tager højde for antal testede. Hvis tallet kommer over 250, vil kommunen automatisk blive lukket ned.

Ikast-Brande Kommune følger ikke langt efter Holstebro og har lørdag et testjusteret incidenstal på 151.