Slagterilukning koster 463 job

Danish Crown har besluttet at lukke svineslagteriet i Holstebro. Det betyder at 463 medarbejdere står uden job.

Årsagen til lukningen er blandt andet, at der ikke er grise nok at slagte:

- Baggrunden for lukningen er en række faktorer, der blandt andet betyder, at tilførslen af råvarer til slagteriet er faldende. Usikre rammebetingelser for både primærproduktionen og virksomhed - herunder manglende miljøgodkendelser, væsentligt forhøjede veterinæromkostninger og usikkerhed om konsekvensen af skattekommissionens forslag - skaber sammen med den økonomiske afmatning og et højt dansk omkostningsniveau behov for tilpasning af kapaciteten,  lyder det i en pressemeddelelse fra Danish Crown.

Rødding og Esbjerg rammes også

Ud over slagteriet i Holstebro lukkes også opskæringen i Rødding. Her mister 308 medarbejdere jobbet. Også bovudbeningsafdelingen i Esbjerg drejer nøglen om. Her berøres 90 ansatte. Det sker den første uge i maj. Holstebro lukker ned i anden uge i juni og i Rødding er det slut med slagtninger i løbet af 2009.

- Med faldende produktion af slagtesvin i Danmark er det tvingende nødvendigt at være et skridt foran, når det handler om at tilpasse omkostningerne , hvis vi skal kunne operere på et internationalt marked, siger adm. dir. i Danish Crown, Kjeld Johannesen.

Læs hele pressemeddelelsen her:http://www.danishcrown.dk/page22286.aspx

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.