Skrigende måger plager og ødelægger nattesøvn: - Det er til at græde over

Sidste år lykkedes det Holstebro Kommune at jage støjende sølvmåger væk fra et plaget område. Det har dog vist sig, at de blot har slået sig ned i et nyt kvarter.

Lyden går gennem marv og ben, og gør koncentration og søvn umuligt. Beboerne i boligkvarteret Doktorvænget i Holstebro har fået nok.

quoteDet er til at græde over. Det er jo ikke kvidder eller fuglepip. De skriger jo til hinanden. Det er ganske forfærdeligt at høre på.

Ole Kragballe, beboer, Doktorvænget

- Det er så konstant en larm, at man slet ikke kan tænke på andet end, at de måger simpelthen larmer noget så forfærdeligt, siger Ole Kragballe, der bor på Doktorvænget.

Hundredvis af sølvmåger skriger og skråler dag og nat, men det er langt fra et nyt problem. Det er dog nyt for beboerne lige i det her kvarter. Før var de nemlig et andet sted i Holstebro, men sidste år blev de jaget væk fra dét område ved hjælp fra kommunen. Men nu er de altså blot en plage et andet sted.

- Jeg er nervøs, når jeg går i seng for, hvornår jeg nu bliver vækket. De larmer simpelthen så højt, at vi bliver vækket af det, og at vi ikke kan falde i søvn igen, siger Ole Kragballe.  

Ikke blot skrigeri

Holstebro Kommune er opmærksomme på problemet. Det bliver de jævnligt mindet om fra frustrerede borgere.

- Problemet er reelt nok. Der er en skrigeri og skideri, og de generer mange mennesker. Vi kommer til at diskutere hele problematikken her. Os politikere men også især forvaltningen bliver kontaktet af mange, der synes, det er et problem, siger Karsten Filsø, SF, der er formand for Natur- og Miljøudvalget i Holstebro Kommune.

quoteProblemet er reelt nok. Der er en skrigeri og skideri, og de generer mange mennesker.

Karsten Filsø, SF,  formand, Natur- og Miljøudvalget, Holstebro Kommune

I morgen, tirsdag, vil man i Natur- og Miljøudvalget holde møde, hvor de skal tale om, hvordan de skal håndtere problemet. Ole Kragballe og de andre beboere på Doktorvænget håber i hvert fald på en løsning snart.

- Det er til at græde over. Det er jo ikke kvidder eller fuglepip. De skriger jo til hinanden. Det er ganske forfærdeligt at høre på, siger Ole Kragballe.

Flere borgere er godt trætte af de hundredvis af måger, som lige nu plager dem alle døgnets timer. 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.