Skolelukninger i Holstebro

Flere skoler nedlægges i Holstebro Kommune. Til gengæld bliver 7. klasserne på grundskolerne. Det besluttede byrådet tirsdag aften.

Det gik næsten - men også kun næsten - som forventet, da byrådet i Holstebro tirsdag aften besluttede sig for, hvordan kommunens skolestruktur skal se ud.

Flere skoler lukker

Nørrelandsskolen i Holstebro bliver nedlagt og lagt sammen med Sønderlandsskolen. Ejsing og Ryde Skoler lukker. 8.-9. klasse i Skave flyttes til Mejrup. Staby Skole får lov at fortsætte som selvstændig skole og bliver altså ikke en underafdeling af skolen i Ulfborg.

7. klasser bliverMest overraskende var det, at byrådet valgte at frede 7. klasserne, så de bliver på grundskolerne i stedet for at flytte til overbygningsskoler. Der har ellers været flertal for at flytte dem, men konservative John Thorsø og Gubber Leif Kristensen havde ændret syn på den sag og flyttede dermed flertallet. 12 politikere stemte for at flytte 7. klasserne, mens 15 stemte imod.

Kun tre fik deres vilje

Langt fra alle byrådets politikere fik det helt, som de ville have det. Der var flere afstemninger om skolestrukturen undervejs i mødet, og faktisk var det kun tre politikere, der i alle beslutninger stemte med flertallet. De tre var John Thorsø og Gubber Leif Kristensen fra Konservative og Venstres Arne Lægaard.

Aldrig rart at lukke skoler

Arne Lægaard siger til TV/MIDT-VEST, at han selvfølgelig er glad for, at skolestrukturen bliver, som han ønsker sig det, men at det aldrig er rart at lukke skoler.

KLIK HER FOR AT FINDE DAGSORDENER OG REFERATER FOR BYRÅDET I HOLSTEBRO KOMMUNE


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.