Skole indhenter psykologhjælp efter voldtægt af niårig pige

​På Vinderup Skole har man taget psykologhjælp i brug for at få hverdagen til at køre igen i kølvandet på voldtægten af en niårig pige fra skolen.

Kriminalteknikere undersøgte fredag området omkring et pumpehus ved Legind Sø på Mors. Lørdag fortalte politiet, at efterforskningen skete i forbindelse med voldtægten af en niårig pige fra Vinderup. Foto: Jeanette Torndahl Madsen, TV MIDTVEST

Sagen om voldtægten af en niårig pige fra Vinderup har fyldt så meget i medierne, at Vinderup Skole mandag morgen ikke tog nogen chancer i forhold til de øvrige elevers tryghed.

Læs også Skole efter voldtægtssag: Hverdagen skal genoprettes

Det fremgår af et orienteringsbrev, skolens afdelingsleder har sendt ud til elevernes forældre.

- For at tage bedst muligt imod jeres børn mandag morgen, holder lærerne inden skolestart et møde med en psykolog, som vil klæde dem på til at kunne gå i dialog med jeres børn, hvis vi oplever reaktioner på den ubehagelige sag, som medierne har dækket henover weekenden. Mange af jer forældre har måske talt med jeres børn om sagen, og derfor kan der dukke spørgsmål op, når børnene ser hinanden efter weekenden, skriver Ellen Bettina Søgaard Schrøder i orienteringen.

- Politiet har bedt skolens personale om ikke at udtage sig om sagen af hensyn til de involverede samt den videre efterforskning, men vi ønsker også at kunne tage så godt imod børnene som muligt, og derfor har vi søgt hjælp udefra, står der.

Stor utryghed i Vinderup

Lørdag kom frem, at en 34-årig mand fra Fousing er anholdt og sigtet for fuldbyrdet voldtægt mod den niårige pige, som han ifølge politiet lokkede ind i sin bil den 13. juni.

Den 34-årige flyttede ifølge lokale beboere fra Mors til Fousing sammen med en kvindelig samlever for halvanden måned siden, og Ekstra Bladet mener at vide, at manden tidligere er dømt for voldtægt af et barn på Djursland.

Episoden har skabt stor utryghed i Vinderup blandt både børn og voksne, og det er derfor, Vinderup Skole nu forsøger at imødekomme situationen.

- Psykologen lagde vægt på, at vi skal have hverdagen til at køre igen, så det hele er ”ligesom det plejer at være”. Og så skal vi selvfølgelig lytte og være klar, hvis børnene åbner sig op og fortæller noget.

- Ellers skal vi bare være normale, og som vi er, lyder det fra Ellen Bettina Søgaard Schrøder.

Manden er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

00:37

Afdelingsleder på Vinderup Skole, Ellen Bettina Søgaard Schrøder, har indhentet psykolog hjælp, for at få hverdagen til at køre igen så hurtigt som muligt.

Luk video

Læs også Chok i Fousing: Beboer anholdt for voldtægt af ni-årig

Læs også Medie: Sigtet mand er tidligere dømt for voldtægt