Skæbnedag for vestjysk håndbold

Herrerne fra Team Tvis Holstebro missede i dag chancen og pladsen i EHF Final4, da de tabte 30-31 til Gorenje Velenje på hjemmebanen i Holstebro. Skjern Håndbold har stadigvæk muligheden for at sikre vestjysk deltagelse.

Det går ikke altid, som man havde ønsket eller forventet. Slet ikke i sport.

Det må herrerne fra TTH sande efter en dramatisk kamp på hjemmebanen i Gråkjær Arena i Holstebro. Modstanderholdet var slovenske Gorenje Velenje, og dem skulle Klavs Bruun Jørgensens tropper slå, hvis de skulle nå en plads i EHF Final4.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver svært i dag, for vi er oppe mod et godt hold med masser af europæisk erfaring. Vi så dog i Slovenien, at vi har det, der skal til for besejre Gorenje Velenje. Desværre kunne vi ikke holde ved den føring på fem mål, vi oparbejdede, men der er trods alt forskel på at spille ude og hjemme for både dem og os, sagde Klavs Bruun Jørgensen inden kampen.

På trods af hjemmebanefordelen fik Team Tvis Holstebro en skidt start på kampen og kom hurtigt bagud med tre mål. Det kom til at præge resten af første halvleg.

Det jyske hold haltede konstant lidt efter slovenerne i de første 30 minutter - primært fordi Tvis Holstebro slet ikke fik fat forsvarsmæssigt. Det betød, at slovenerne kunne gå til pause med en føring på 18-16.

Flere fejl i slutfasen

I begyndelsen af anden halvleg kom det danske hold bedre med, og ved 19-19 efter mindre end 4 minutter af halvlegen var der kontakt. Men det var en ujævn dansk indsats hele vejen. Kort efter var de bagud med tre igen, inden de godt midtvejs atter kom op på siden af slovenerne.

Det forblev en helt lige kamp, og efter 21 minutter af anden halvleg kom hjemmeholdet endelig i front, da Allan Damgaard gjorde det til 27-26.

Tvis Holstebro gjorde det dog svært for sig selv med flere fejl i slutfasen, og da Gorenje Velenje scorede tre mål på stribe og kom foran 29-27 med fem minutter igen, så det for alvor svært ud.

Men det var ikke kun danskerne, der dummede sig i slutfasen. To udvisninger til slovenerne bragte Tvis Holstebro op på 29-29 med tre minutter tilbage, og alt var igen åbent.

Desværre for vestjyderne manglede skarpheden til sidst, og så kunne Gorenje Velenje spillede sig videre med endnu et etmålssejr - 31-30 til slovenerne.

Skjern har godt udgangspunkt

Men der er stadigvæk en sidste chance for at sikre sig en vestjysk deltagelse i EHF Final4. Senere søndag spiller Skjern Håndbold også anden kvartfinale i turneringen mod tyske Melsungen.

Skjern har et godt udgangspunkt, idet holdet vandt den første kvartfinale med 25-20 på hjemmebane og kan med en samlet sejr over de to kampe sikre sig en plads i Final4.