Sigtet for ulvedrab: Vi har bøvlet med ulven længe

Den 66-årige mand, som er sigtet for at have skudt en ulv i Stråsø Plantage ved Ulfborg, siger nu ord til medie.

- Vi kan ikke leve med den ulveforvaltningsplan, som vi har. Jeg har selv bøvlet med de her ulve nu i mere end et år, siger den 66-årige mand, til BT.

Han nægter sig skyldig i sigtelsen mod ham, men ellers ønsker han ikke at uddybe sin holdning yderligere, før retssagen mod ham er overstået. Det skriver BT. 

- Jeg har allerede sagt mere, end jeg bør. Sagen er meget betændt, og jeg må have retssagen overstået først, siger han til avisen. 

Den 66-årige er et nært familiemedlem til Steffen Troldtoft, der kørte og pløjede på en mark ved siden af den, hvor ulven blev skudt. Steffen Troldtoft valgte efter drabet at trække sig som folketingskandidat for Liberal Alliance. 

Ifølge BT var seniorrådgiver Bo Håkansson fra Danmarks Naturfredningsforening tirsdag til en konference om forvaltning af hjortevildt med den sigtede på Mols. Håkansson skrev efterfølgende på sin Facebook-profil, at stemningen var 'trykket,' fordi den sigtede var til stede, og at han 'sad alene.'

Den sigtede repræsenterede Dansk Skovforening på konferencen. Han afviser selv overfor BT, at han blev frosset ude af deltagerne.

- Jeg kender en del af de mennesker, som var tilstede, og dem talte jeg fint med. Bo Håkansson opførte sig ubehageligt, men det var han alene om, sagde den 66-årige, da BT fangede ham på telefonen.

Ifølge BT har Dansk Skovforening bedt den 66-årige mand om at trække sig fra sin post som repræsentant for foreningen i Mijøstyrelsens såkaldte Hjortevildtgruppe Vestjylland, der arbejder med hvordan det danske hjortevildt skal forvaltes og reguleres. Det bekræfter han også selv i en mail til avisen.