Sexekspres lærer unge om sex

12 medicinstuderende er på besøg i Holstebro for at give kommunens 7. klasser en ekstraordinær seksualundervisning.

Ungdomsskolen i Holstebro har samlet 12 syvendeklasser til en række dagsforløb, der alene handler om sex, krop og relationer. Underviserne er en gruppe af medicinstuderende fra landets universiteter, der kalder sig selv 'Sexekspressen'.

- Eleverne føler, at de kan sige meget mere og spørge om flere ting. De møder os formentlig aldrig igen, så de kommer ikke til at stå til regnskab over for os, og vi siger ikke noget videre til nogen, de kender. Det skaber i det hele taget et mere åbent miljø, forklarer Ida Lang Andersen.

Hun studerer medicin på Aarhus Universitet og er en del af studenterorganisationen Sexekspressen - en gruppe af primært medicinstuderende, der giver folkeskoleelever landet over en sjov oplevelse med seksualundervisning, hvor målet alligevel er klart.

- Det er jo ikke fordi, de skal gå herfra og vide præcis hvor mange, der får klamydia hvert år. Men de skal vide noget om, at de skal beskytte sig, når de har sex, at det er okay at have grænser og meget andet, forklarer hun.

Stort hit blandt eleverne

Seksualundervisningen med de medicinstuderende består blandt andet af lege, hvor eleverne lærer en masse nye ord og får at vide, hvordan kønssygdomme smitter.

- Det er super fedt at have en hel dag fyldt med seksualundervisning. Det er virkelig spændende, og de her lægestuderende er nogle rigtig gode lærere, forklarer Freja Siems, der går i syvende klasse på Skave Skole.

Tilbuddet om den særlige seksualundervisning med de såkaldte "sexperter" er blevet tilbudt alle Holstebro Kommunes folkeskoler.

Sexekspressen består udelukkende af frivillige studerende, der gerne vil videreformidle deres viden om sex. De underviser elever fra Holstebro kommune til og med torsdag.