Seks års forberedelse kulminerede til påskeløb

Et af Danmarks største orienteringsløb har de seneste tre dage løbet af stablen i Stråsø Plantage.

Stråsø Plantage har de seneste tre dag været fyldt op med omkring 2000 danske og internationale orienteringsløbere. Det traditionsrige påskeløb har fundet sted i skovene nær Ulfborg, og det har samtidig været kulminationen på seks års forberedelse for arrangørerne.

quoteHvis vi taler med O-løbere rundt omkring i landet, så har vi nogle af landets bedste områder.

Ann-Vibeke Mose, Stævneleder, Vestjysk Orienteringsklub

- Det er lykkedes fantastisk godt. Det er en masse gode mennesker, jeg har haft omkring mig, så selvfølgelig er det gået godt, men man tænker jo altid over, hvad der nu kan gå galt. Det har været rigtig godt, fortæller Ann-Vibeke Mose, der er stævneleder hos Vestjysk Orienteringsklub. 

Påskeløbet er et af landets største orienteringsløb og finder sted hvert andet år. I år var det Vestjysk Orienteringsklub, der i samarbejde med Herning Orienteringsklub, kunne byde velkommen til det traditionsrige løb.

Sidste gang løbet blev afholdt var i 2017, hvor Fanø var værter. Ifølge arrangørerne har området ved Stråsø Plantage stor betydning for, at Påskeløbet nu er kommet til det midt- og vestjyske. 

- Hvis vi taler med O-løbere rundt omkring i landet, så har vi nogle af landets bedste områder. I det område her er det meget forskelligartet terræn, så man rejser gerne langt for at få lov til at løbe i den slags terræn, fortæller Ann-Vibeke Mose.

Ulvepar kom i vejen

Vejen til løbet har dog ikke været helt uden bump for Vestjysk- og Herning Orienteringsklub. Tidligere på måneden krævede Skov- og Naturstyrelsen en ændring af løbsruterne af hensyn til et drægtigt ulvepar, der bor i skovområdet ved Ulfborg. Det betød, at arrangørerne måtte ændre i 16 af de planlagte ruter.

- Skov- og Naturstyrelsen kigger jo altid vores baneforløb igennem, inden vi offentliggører dem. Der skete jo det, at der var nogle af baneforløbene, der skulle laves om, men der retter vi os jo ind efter skov- og naturstyrelsen, fortæller Ann-Vibeke Mose.

Det er 10 år siden, at Stråsø Plantage sidste gang dannede ramme om Påskeløbet.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.