Segway giver rullende mink-parring

Minkavler Eskild Nielsen har travlt med at få sine mink til at parre sig. Nu skal en segway gøre parringen lidt mere effektiv.

Der er knald på hos minkavler Eskild Nielsen i Holstebro disse dage. Det er nemlig kun i de cirka første 14 dage i marts, at mink parrer sig, og dyrene skal på helt gammeldags facon flyttes fra bur til bur, indtil der er kemi.

Derfor har Eskild Nielsen anskaffet sig en segway, som skal sparre ham nogle af de normalt 25 kilometer, han går, når det er parringstid.

- Det er simpelthen for at komme hurtigere rundt, og så hæver det mig samtidig også lidt op, så jeg har lettere ved at se, om dyrene parrer på den rigtige måde, siger Eskild Nielsen til TV Midtvest.

Han har 3.000 minktæver, der alle skal parres. Så der skal virkelig mingeleres, hvis minkene skal mingle. 

- Vi driver et meget stort kontaktbureau. Nogle deltager meget aktivt, og andre synes ikke at være så interesserede, siger Eskild Nielsen

Det er ikke helt ufarligt med den meget effektive parringsseance. Eskild Nielsen er nemlig faldet en enkelt gang på den tohjulede kærlighedsvogn.  

Det er på grund af dagslyset, at minkene netop har lyst til at parre sig i begyndelsen af marts. Fødselsperioden strækker sig normalt fra 25. april til den 10. maj. 

Segwayen er en stor hjælp for minkavler Eskild Nielsen, når parringssæsonen står på.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.