Se video af storbrand: Politiet regner med, lejligheder brænder ned

Storbrand i Holstebro rammer flere boliger, og røgen har man tydeligt kunne se fra store dele af byen. Flere er til observation for røgskader.

0:18
Flammerne har godt fat i bygningerne i Holstebro.
Foto: Marc Killigren Akselsen, TV MIDTVEST

Branden på Specialcenter Skovvang i Holstebro har været i gang siden i morges. Branden har ramt et lejlighedskompleks på forsorgshjemmet. I alt 10 lejligheder er i komplekset.

- Hele bygningen står til at brænde ud. Slukningsarbejdet kommer til at tage resten af dagen, siger politiets indsatsleder på stedet, Claus Ejlersen.

Røgen har man kunnet se fra flere steder i Holstebro, og flammerne fik i løbet af morgenen og formiddagen godt fat i bygningerne.

Torsdag eftermiddag er slukningsarbejdet fortsat i gang, og det vil fortsætte, til branden er helt slået ned.

Herefter vil brandmyndighederne overvåge stedet indtil fredag morgen, hvor der vil blive sat hegn op rundt om området og lagt presenning henover bygningen. 

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at man mandag vil foretage nærmere undersøgelser af, hvad der har startet branden. Det har ikke været muligt at snakke med indehaveren af lejligheden, hvor branden formodes at være startet, da vedkommende er indlagt med røgforgiftning.

10 personer skal genhuses

Midt- og Vestjyllands Politi fortæller til TV MIDTVEST, branden er opstået i en lejlighed, og at der var folk i bygningen, mens branden begyndte.

- Der har været personer inde i bygningen, da branden brød ud, og da man åbnede dørene for at evakuere personerne, fik branden næring. Der har branden virkelig taget fat i bygningen, siger indsatslederen.

Claus Ejlersen, der er politiets indsatsleder på stedet, regner med, lejlighedskomplekset brænder ned.
Claus Ejlersen, der er politiets indsatsleder på stedet, regner med, lejlighedskomplekset brænder ned.
Foto: Marc Killigren Akselsen / TV MIDTVEST

I alt skal 10  personer tjekkes for mulig røgforgiftning, mens 10 personer også skal genhuses.

Claus Ejlersen fortæller, der lige nu ikke er noget, som tyder på, branden er påsat. Men politiet udelukker ikke nogen brandårsager på nuværende tidspunkt.

TV MIDTVEST følger udviklingen.