Sara Hjalager vil være verdens bedste i militær femkamp

Mens nogle bruger sommeren på at slappe af, så er virkeligheden en anden for Sara Hjalager. Lige nu træner hun benhårdt frem mod VM i militær femkamp.

Håndgranatkast, skydning og forhindrings-svømning er nogle af de discipliner, som militære femkæmpere lige nu øver under landsholdets træningslejr i Holstebro inden verdensmesterskaberne i Equador. 

Med på landsholdet er Sara Hjalager, der oprindeligt kommer fra Idom. Hun vil, ganske enkelt, være verdens bedste. 

- At få en medalje til VM er den største drøm, fortæller Sara Hjalager, da TV MIDTVEST møder hende på træningslejren. 

Hård træning

Hun begyndte med militær femkamp, efter hun var værnepligtig på Holstebro Kaserne for fem år siden. Allerede fire måneder efter hendes første konkurrence var hun med til sit første VM. Siden da er hun blevet både dansk og nordisk mester, og det er altså ikke noget, hun kommer sovende til. 

- Lige nu ligger jeg omkring 15-20 træningstimer i ugen, så jeg kan godt mærke, at jeg ikke har så meget fritid eller så meget tid med venner og familie, som jeg kunne ønske.

Der er rigtig langt fra træningsanlægget i Holstebro til den øverste plads på podiet i Equador, men hvor der er vilje er der vej - måske.

- Ja, jeg tror på, at det kan lade sig gøre. På en rigtig god dag, siger Sara Hjalager med et smil. 

Landsholdet sætter kursen mod Equador den 26. juli. Her under kan du se TV MIDTVESTs indslag med Sara Hjalager. 

Landsholdet i militær femkamp træner i disse dage mod VM i Equador. Med på holdet er Sara Hjalager fra Idom

Sara Hjalager er ikke den første fra landsdelen, der har kastet sig over militær femkamp. I 2010 blev Brian Dåsbjerg fra Vinderup verdensmester i Holland. 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sport.