Samlerglæde samler generationerne

Samlerobjekter fascinerer på tværs af aldersgrænser. I Ulfborg mødtes ældre og børn til en snak om, hvad der er værd at samle på.

Mens man tidligere samlede på glansbilleder eller påklædningdukker, så er det Pokemon-kort og Shopkins, der fascinerer nutidens børn. Men unge og gamle kan alligevel godt samles om det at samle.

I Ulfborg fik en flok ældre beboere på Aktiv Centret et indblik i nutidens samlerobjekter, da elever fra Ulfborg Skole kom på besøg.

- Jeg synes jo, det er dejligt, når der kommer sådan en masse unge børn. De er så dejlige at have her, og de er så hjertelige og glade, når de kommer her. Men der er jo nogle af de her nye ting, som vi ikke havde dengang jeg samlede. Det er også en hel menneskealder siden, griner 81-årige Tove Bjerg.

De populære figurer Shopkins var rigt repræsenteret i børnenes samlinger.
De populære figurer Shopkins var rigt repræsenteret i børnenes samlinger.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Hun samlede selv på servietter som ung, men har også haft en påklædningsdukke, som hun samlede på tøj til. Selv om det kan virke langt væk fra de Pokemon-kort og Shopkins, som de besøgende børn har taget med, så kan børnene alligevel godt se det sjove i at sammenligne samlerobjekter.

- Jeg synes, det er meget fedt. Det er sjovt, at de gamle får lov at se de ting, vi samler på. Altså, det er jo sjovt at give det videre, som man samler på, siger Kathleen Dige Mortensen fra 3. klasse på Ulfborg Skole.

Nogle af børnene fra Ulfborg Skole havde medbragt Pokemon-kort, som de viste de ældre.
Nogle af børnene fra Ulfborg Skole havde medbragt Pokemon-kort, som de viste de ældre.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Det er seks pædagogstuderende, der har sat børn og ældre sammen for at give dem en fælles oplevelse.

- Det, der gerne skulle opstå, er ikke et fysisk produkt som sådan, det er en oplevelse. Det handler mere om at være sammen om noget og have noget sammen. Alle bidrager, alle er med og alle er sammen om den her oplevelse, siger pædagogstuderende Hans Andersen fra Holstebro.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.