Saltsprederne har haft travlt: Ekstra meget salt på vejene

Vinteren er snart ovre, men saltmaskinerne er endnu ikke kørt i garagen.

Jesper Sørensen har haft travlt i år.

Han er vinterkoordinator hos Kaj Bech i Holstebro, og de har haft travlt her til vinter. Saltsprederne er nemlig blevet kaldt ud langt oftere end normalt.

- Vinteren har budt på mange udkald. Til sammenligning har vi kørt mere end dobbelt så mange udkald, som vi kørte sidste år, fortæller han og tilføjer:

- Vinteren har været kendetegnet ved, at temperaturen har ligget og vippet lige omkring frysepunktet med lidt frost om natten og tø i dagtimerne. Det giver rigtig mange udkald for os med glatte veje og glatte stier.

Selvom vi nærmer os midten af marts, så tror han endnu ikke, at de er færdige med at sprede salt.

- Vi kan godt begynde at mærke, at dagene bliver længere, og solen får mere magt. Så vi forventer også, at vinteren er ved at være slut. Der kan selvfølgelig komme nogle morgener endnu, hvor det kan blive glat, men det holder vi selvfølgelig øje med, fortæller han.

Problemer med frost

Afdelingschefen for Trafik og Park i Holstebro Kommune, Annette Vognbjerg, har også oplevet den særlige vinter.

- Udfordringen har været, at temperaturerne har ligget lige omkring frysepunktet. Vi har haft nogle morgener, hvor der har ligget rim på vejene, og derved blev det jo glat, siger hun og tilføjer:

- Så havde vi for kort tid siden hård frost, og der er udfordringen så, at når det bliver rigtigt koldt, så er det ikke altid, at saltet virker. Så det har også været en udfordring.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Vejr.