Salmonella: Hele kyllinger tilbagekaldes

Fjerkræproducenten HKScan i Vinderup tilbagekalder nu hele kyllinger solgt i Rema1000 og Lidl efter fund af salmonella.

Fjerkræproducenten HKScan i Vinderup tilbagekalder hele kyllinger solgt i Rema1000 og Lidl efter fund af salmonella.

Ved en rutinemæssig egenkontrol har HKScan Denmark konstateret salmonella i en prøve udtaget hos virksomheden. Derfor tilbagekalder HKScan Denmark nu de produkter, som kan være omfattet.

- Dette fund er sporadisk, men fødevaresikkerhed for forbrugerne altafgørende, og derfor tilbagekalder vi varepartiet med det samme. Heldigvis kan vi med denne hurtige reaktion få stoppet langt størstedelen af produkterne inden de når ud i kølediskene og dermed kan komme i forbrugernes indkøbskurve, siger kvalitetschef i HKScan Denmark A/S, Gert Kristensen

Ikke første gang

Det understreges, at der ved korrekt køkkenhygiejne og varmebehandling, ikke vil være sundhedsskade for forbrugerne.  Men uanset dette, skal der ikke forefindes salmonella i dansk kylling.

Det sker fra tid til anden, at der påvises salmonella i produktionen af kyllinger/kyllingekød i det meget omfattende testprogram, der har været etableret i Danmark i mange år.

I februar måned tilbagekaldte HKScan 14,7 tons hakket kyllingekød af samme årsag.

Det er hele kyllinger produceret den 30. april med varenumrene 51103680, 51102896 eller 51102897 på henholdsvis 1350 gram, 1200 og 1600 gram, der tilbagekaldes.

Forbrugere, der har købt produkter med netop disse produktionsdatoer

, skal kassere kødet, eller levere det tilbage til den butik, hvor det er købt.

salmonella1_0.jpg

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.