Sag om voldtægt af niårig i retten igen: Nu skal landsretten tage stilling

En dengang 35-årig mand blev i juli idømt forvaring for frihedsberøvelse og voldtægt af en niårig pige i juni 2018. Nu skal landsretten vurdere sagen.

Vestre Landsret har i denne uge taget hul på sagen, hvor en mand fra lokalområdet er tiltalt for i juni sidste år at have frihedsberøvet og voldtaget en dengang niårig pige.

I juli i år idømte Byretten i Holstebro den nu 36-årige mand en forvaringsdom. Manden har hele tiden nægtet sig skyldig i tiltalerne, og sammen med sin forsvarer, Jesper Gad, ankede han straks byrettens dom til frifindelse - alternativt formildelse.

Nu har Vestre Landsret så taget fat på sagen. Den begyndte i mandags og fortsætter efter planen med i alt syv retsdage.

I byretten var 27 vidner en del af sagen - herunder familie og venner til pigen, den tiltaltes hustru, politiassistenter og medarbejdere på Vinderup Skole, hvor pigen går. En lang række af de vidner skal også afgive forklaring i landsretten. 

SAGEN KORT

Ringede selv med tip

For politiets vedkommende begyndte sagen i slutningen af juni sidste år, da de modtog en anmeldelse fra en bekymret far.

Han havde få timer forinden fået et opkald fra sin datters skole, som havde oplyst om, at en mand, der kaldte sig Rasmus, havde ringet til dem og fortalt, at han nogle dage tidligere havde set datteren stige ind i en bil til en fremmed mand.

Det opkald til Vinderup Skole blev afgørende for politiet, der blev ledt på sporet af den 36-årige. Ret hurtigt kunne de spore samtalen til et simkort, der havde siddet i den 35-årige mands telefon.

Tiltvang sig sex

Politiets efterforskning viste, at manden havde samlet den niårige pige op i Vinderup nord for Holstebro først på aftenen den 13. juni, da hun var på vej hjem fra boldbanerne i byen.

Herfra var han kørt med hende i sin bil til et øde naturområde på Mors, hvor han havde beordret hende til at tage sit tøj af, inden han først havde tvunget pigen til at røre ved hans lem og efterfølgende tiltvunget sig sex med hende.

Bagefter havde han kørt pigen tilbage til Vinderup, hvor hun var blevet sat af i nærheden af byens plejehjem. Undervejs på køreturen havde manden truet pigen til ikke at fortælle noget ved at sige, at hun nok ville se ham igen, hvis hun gjorde det. På sit ene lår havde han haft en kniv liggende, så pigen kunne se den.

- Jeg gav hende bare et lift

Under hele sagen har den nu 36-årige har nægtet, at han skulle have bortført, voldtaget og truet pigen, men på den første dag i byretten fortalte han, at pigen rigtig nok havde været i hans bil på et tidspunkt den aften.

Han forklarede, at han havde været på Mors den eftermiddag for at hente et dæk til sin kones bil, der var punkteret. På vejen hjem var han kørt forbi pigen, der havde stået i vejkanten udenfor byen og kigget ned i jorden. Det havde fået ham til at stoppe og tilbyde hende et lift ind til Vinderup.

Der skete, ifølge hans forklaring, intet seksuelt på turen, og han satte blot pigen af, før han selv fortsatte hjemad.

Manden er tidligere dømt for lignende voldtægt af en 12-årig pige i anden del af landet. Der ventes at falde dom i ankesagen i næste uge, formentlig den 18. eller 19. december.

Retten i Holstebro har nu idømt en 35-årig mand forvaring for bortførelse, trusler og voldtægt af niårig pige i juni 2018.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.