Sag om seksuelle krænkelser vokser: Endnu en dreng har anmeldt fodboldtræner

Efter der er faldet dom i en sag, hvor en fodboldtræner med seksuelle billeder har krænket ni fodbolddrenge fra Måbjerg IF, er der nu kommet endnu en anmeldelse mod træneren.

Torben Ladefoged er leder af efterforskningen hos Midt- og Vestjyllands Politi.
Torben Ladefoged er leder af efterforskningen hos Midt- og Vestjyllands Politi.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

Torsdag fik en 50-årig mand fra Holstebro-området en dom på 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for at have sendt beskeder af seksuel karakter til ni drenge. Manden var fodboldtræner for flere af drengene, der er mellem 14 og 19 år.

Nu er der kommet endnu en anmeldelse mod den tidligere fodboldtræner.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse omkring det samme fra en, der har været udsat for noget lignede, siger Torben Ladefoged, der er leder af efterforskningen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortæller, at man fra politiets side havde forventet, der kunne være flere krænkede i sagen ud over de ni drenge, hvis oplevelser dannede grundlag for den 50-åriges dom.

Hvis andre sidder med lignende oplevelser, vil politiet også gerne høre fra dem.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at hvis man sidder derude og har været udsat for noget lignende af den samme person, så skal man rette henvendelse til politiet. Det er vigtigt, at man gør det hurtigst muligt, siger Torben Ladefoged.

Politiet tager sagen alvorligt

Selv om den 50-årige mand har anket dommen til Vestre Landsret med påstand om en mildere straf og frifindelse for den erstatning på 5.000 kroner, han skal betale til hver af de ni drenge, så kan den nye anmeldelse ikke blive en del af den oprindelige sag.

Alligevel skal man som krænket ikke holde sig tilbage.

- Jeg vil gerne understrege, at det er rigtig vigtigt, at man får talt med nogen om det, nogen man er tryg ved, og at man så får det anmeldt til politiet. Uanset hvor ømtåleligt et emne, det kan være, så er det vigtigt, at vi får besked, siger Torben Ladefoged.

Han siger, at det er vigtigt for politiet at få afdækket sagen fuldstændig.

- I sagens natur tager vi det selvfølgelig meget alvorligt. Specielt også fordi vi opererer i den aldersgruppe, som vi gør. Vi står klar, hvis der er flere derude.

Den oprindelige sag stammer tilbage fra december 2020, hvor en 14-årig dreng gik til politiet og fortalte, at den 50-årige havde sendt ham beskeder med seksuelt krænkende indhold.

3:54
For flere af fodbolddrengene har sagen haft store konsekvenser.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST