Sælger grund til kæmpe butikscenter

Holstebro Kommune sælger grund i midtbyen til folkene bag stort butikscenter for 40 millioner kroner.

Et butikscenter med plads til omkring 50 butikker i Holstebro Midtby er kommet et stort skridt nærmere.

Holstebro Kommune har torsdag formiddag solgt grunden på Enghaven til entreprenør- og byggefirmaet A. Enggaard, der skal opføre centret i samarbejde med firmaet braaten+pedersen.

Grunden er ifølge direktør i braaten+pedersen, Mogens Pedersen, solgt for 40 millioner kroner.

Butikscentret bliver efter planen 20.000 kvadratmeter stort og dertil kommer 8000 kvadratmeter til boliger og erhverv. I dag er der parkeringspladser på Enghaven, men det er meningen, at man skal kunne komme ind i centret fra gågaden.

Optimist trods lavkonjunktur

 Braaten+pedersen har specialiseret sig at udvikle butikscentre, og direktør Mogens Pedersen er ikke nervøs for at opføre et stort center i en tid med lavkonjunktur.

-  Holstebro er i forvejen Vestjyllands handels-hovedstad, og den position bliver forstærket med det nye center. Og hvis tilbuddet er det rigtige, er der også kunder. I går åbnede vi for eksempel et stort center i Skanderborg, siger Mogens Pedersen til tvmidtvest.dk.

Folkene bag centret regner med at offentliggøre et skitseprojekt i løbet af et par uger, og derefter skal der laves en lokalplan. Hvis alt går efter planen, håber Mogens Pedersen på byggestart i efteråret 2014 og indvielse i efteråret 2016.

Holstebros borgmester H. C. Østerby (S) glæder sig til at følge projektet.

- Centret er et kæmpe bidrag til udviklingen i byen og gør Holstebro endnu mere attraktiv at bosætte sig i, siger han i en pressemeddelelse.