Så skete det igen - nye indbrud i håndværkerbiler

Flere håndværkere på Vinderup-egnen har mistet elværktøj for mange tusinde kroner.

Selv om to polske mænd i weekenden blev varetægtsfængslet for forsøg på tyveri af værktøj, er den midt- og vestjyske politikreds stadig plaget af indbrud i håndværkerbiler.

Natten mellem mandag og tirsdag gik det ud over tre varebiler på Vinderup-egnen. Tyvene brød bagdøren op og forsynede sig med masser af dyrt elværktøj - blandt andet sømpistoler, skruemaskiner og kompressorer, blandt andet af mærket Dewalt. 

Fra den ene af bilerne blev der stjålet værktøj for 100.000 kroner, mens udbyttet i den anden løb op i 76.000 kroner. I den tredje var der tale om et mindre beløb.

- Hvis der er nogen, der bliver tilbudt billigt værktøj, eller har andre oplysninger i sagen, må de meget gerne kontakte os på telefon 114, siger Lars Mollerup fra lokalpolitiet i Holstebro.

De midt- og vestjyske håndværkere har længe været plaget af tyverier, og en spørgeskemaundersøgelse fra Dansk Byggeri har tidligere vist, at mere end fire ud af 10 virksomheder i bygge- og anlægsbranchen på landsplan har haft indbrud i varebilen.

Natten til søndag blev to polske mænd anholdt efter et forsøg på tyveri af værktøj fra en garage i Herning. I den sorte Audi, som mændene kørte i, fandt politiet en del elværktøj - værktøj som ordensmagten har en mistanke om stammer fra indbrud.

SE OGSÅ: To polske mænd blev i weekenden varetægtsfængslet fire uger for forsøg på tyveri af værktøj.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.