Rolig røg fra Scandinavian Tobaccos første regnskab

Scandinavian Tobacco Group - med stor fabrik i Holstebro - har leveret sit første regnskab siden børsnoteringen i februar uden overraskelser.

Scandinavian Tobacco Group solgte i februar sig selv til aktionærerne som en dividende-aktie. En aktie, hvis formål er at være kedelig som en obligation. Det lykkedes til fulde selskabets regnskab for første kvartal, det første siden børsnoteringen.
    
- Vi er kommet godt fra start i 2016. Vores amerikanske forretning for håndrullede cigarer fortsætter de gode resultater, og vores omkostningsoptimerings- og effektiviseringsprogram forløber som planlagt, skriver administrerende direktør Niels Frederiksen.
    
Han kan sætte sin underskrift på et regnskab, der viser en vækst i salget på to procent til 1,5 milliarder kroner og et driftsresultat, der steg med fire procent til 266 millioner kroner. Nettoresultatet faldt dog med 10 millioner kroner til 138 millioner kroner. Årsagen er valutaudsving og ikke revolutioner i forretningen.
    
Bag den rolige, samlede fremgang gemmer sig forskydninger for Scandinavian Tobaccos største forretningsområde, cigarer. Salget af håndrullede cigarer er steget pænt med 14 procent år til år de første tre måneder af 2016 til 424 millioner kroner.
    
Det er drevet af selskabets store satsning i USA, hvor man gennem General Cigars og Cigars International forsøger at udbrede rygning. Mens de håndrullede cigarer er gået frem, er det til gengæld gået tilbage for de maskinproducerede af slagsen. Her er salget faldet med fem procent til 599 millioner kroner.
    
- Tilbagegangen i volumen sås primært på nøglemarkeder som Belgien, Storbritannien og Frankrig. Det russiske marked bidrog til væksten, idet distributionen af Captain Black-produkter er begyndt at normalisere sig, skriver selskabet i sit regnskab.
    
Med første kvartal under bæltet er Scandinavian Tobacco godt på vej til at nå sine forventninger for hele året, der lyder på en omsætningsfremgang på 1-3 procent og en vækst i driftsresultatet på 3-5 procent.
    
/ritzau/
  


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.