Rod med retspapirer fortsætter

I dag står endnu en forarget borger frem, efter at TV MIDTVEST i går berettede om mindst to tilfælde, hvor personer har fået tilsendt andres personfølsomme oplysninger fra Retten i Holstebro.

I går kunne Claus Kristensen fra Thy fortælle, hvordan han har modtaget et brev fra Retten i Holstebro, som omhandler en helt anden person. Brevet inkluderer følsomme oplysninger om den pågældendes sag og en anden mands cpr-nummer. Og Claus Kristensen er ikke den eneste, som har modtaget forkerte papirer.

Selvstændig montør, Martin Nielsen fra Øsløs har modtaget en helt andens indkaldelse til fogedretten, men adresseret til ham - og denne gang er det også sket elektronisk via e-boks.

- Retspræsidenten var ude at sige, at det var et enkeltstående tilfælde, og det kan jeg så konstatere, at det er det ikke. Så skal vi jo have fundet ud af, hvor mange det er, siger han.

- Man burde jo kunne stole på især domstolene, de burde have tingene i orden, tilføjer han.

Forbytningen af papirer trækker tilsyneladende dybere spor:

- Jeg fik sagen på en i en anden by, og så må man jo gå ud fra, at han har fået mit cpr-nummer og mit navn, men det havde han ikke. Han har modtaget navnet på en helt tredje person, siger Claus Kristensen i går til TV MIDTVEST.

Retten i Holstebro erkendte i går, at der er sket en fejl, men at de ikke kender til mere end de to nævnte tilfælde. På trods af endnu et tilfælde i dag fastholder retspræsidenten, at der er tale om ganske få, som har modtaget forkerte papirer.

- Der er ikke nogen, der skal have en anden mands sag eller indkaldelse. Nu må vi se på, hvad vi kan gøre for at ændre nogle arbejdsgange. Hvis der er nogen, som kommer ud for det samme, så vil jeg opfordre dem til at tage kontakt til retten og aflevere det fejlsendte til os, så skal vi nok rette op på det, siger retspræsident Christian Schou i dag til TV MIDTVEST.

- Der er ikke nogens retsikkerhed, som bliver krænket her. Nu vil vi se på, om det er arbejdsgangene, der gør, at det er sket, eller om det er flere enkeltstående fejl, hvor vi må kigge indad og sige, så må vi være mere opmærksomme og omhyggelige, tilføjer han.

Se tirsdagens indslag om rodet med de personfølsomme oplysninger:

En mand fra Mors har modtaget en indkaldelse til retten, der skulle have være sendt til en mand i Thy

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.