Rider 120 kilometer på seks timer

Både heste og rytteres udholdenhed er på en prøve til stort internationalt distanceridt i Feldborg plantage denne weekend.

73 heste stiller i denne weekend til start i et stort internationalt distanceridt i Feldborg Plantage.

De bedste klarer den længste distance på 120 kilometer på omkring seks timer. Det betyder en gennemsnitsfart på 20 km/t. Men det kan også tage længere tid.

quoteSelvom vinden slider på os, så kan man se, at hesten gør sit bedste, og den nyder det.

Patricia Hass Pilborg, distancerytter, Feldborg

- Vi bruger rigtig mange timer på hesteryg, og det kan sagtens tage op til ti timer, så man sidder rigtig længe i sadlen, siger Patricia Hass Pilborg fra Feldborg, der er en af Langdistancerytterne.

Distanceridning kræver stor udholdenhed af både hest og rytter, og derfor er der indlagt tvungne pauser undervejs, hvor hestene tilses af en dyrlæge, der skal give grønt lys til at makkerparret kan fortsætte i løbet.

- Hestene elsker det her. De fleste heste er helt vilde med den her sport, og de elsker at performe, siger Patricia Hass Pilborg.

Lørdag blev der dystet på distancer fra 40 til 120 kilometer. Og de blev tilbagelagt i bidende kulde, der føltes som cirka 8 minusgrader i vinden. 

- Turen fra stævnepladsen og hen til skoven er rigtig rigtig barsk. Man sidder på hesten og føler, at man er ved at blæse af. Men når man kommer ind i skoven, så er der læ fra træerne, og så er det faktisk rigtig fedt ude på ruten, siger hun.