Rideklub mistede seks heste i virusudbrud: Nu går det den rigtige vej

Holstebro Sportsrideklub har været feberfri i to uger, og nu krydser formanden fingre for, at det holder to uger endnu, så rideklubben kan genåbne.

Det er knap en måned siden, et udbrud af herpesvirus blev konstateret i Holstebro Sportsrideklub.

quoteDet går den rigtige vej. Vi har ikke haft feber i 14 dage nu, og det er et godt tegn. Men nu må vi se.

Claus Henriksen

Endnu en hest blev mandag aflivet, fordi den ikke kunne komme sig. Det betyder, at i alt seks heste er blevet aflivet som følge af sygdommen, der giver hestene feber og i værste tilfælde også lammelser.

Men nu ser fremtiden trods alt lidt lysere ud for rideklubben.

- Det går den rigtige vej. Vi har ikke haft feber i 14 dage nu, og det er et godt tegn. Men nu må vi se. Vi håber, det holder 14 dage endnu, siger Claus Henriksen, der er formand for Holstebro Sportsrideklub.

Rideskolen er i karantæne og skal være feberfri i i alt 28 dage for at må genåbne. Ifølge formanden er det medicin, der har hjulpet.

Claus Henriksen, formand for Holstebro Sportsrideklub, med datterens hest - en af dem, der blev aflivet på grund af herpesvirus.
Claus Henriksen, formand for Holstebro Sportsrideklub, med datterens hest - en af dem, der blev aflivet på grund af herpesvirus.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Hårdt forløb

Siden udbruddet af herpesvirus er stort set alle heste blevet ramt af sygdommen, og særligt en af staldene har været hårdt ramt. Det er her hestene, som er blevet aflivet, har stået.

Rideklubbens formand har også været påvirket.

- Det har været svært. Man skal sætte sig ind i mange ting både med medier, kommune og dyrlæge. Og jeg har selv to børn, der har mistet en hest, siger Claus Henriksen.

Det er fem private heste og en af rideskolens heste, der er blevet aflivet.

Indslag fra 9. maj: Endnu en hest måtte torsdag lade livet efter et angreb af heste-herpes. Sygdommen har nu kostet tre heste livet i Holstebro.

Økonomisk hjælp

Både rideklubbens medlemmer og andre private har stået klar til at hjælpe. Der er blandt andet blevet samlet 34.000 kroner ind ved salg af lodsedler.

- Der er samlet en del penge ind, og vi har fået en del gaver og en vaskemaskinesponsoreret. Og får vi lidt hjælp fra kommunen til at rense hele stalden ned, så går det hele nok i nul, siger Claus Henriksen.

Når karantænen bliver ophævet, skal hele stalden gøres grundigt rent. 

Hvis alt går efter planen, og hestene ikke får feber igen, genåbner Holstebro Sportsrideklub mandag den 17. juni. Så kan de igen tage til ridestævner og modtage heste og ryttere ude fra.

Herpesvirus