For retten for femte gang

En 46-årig far risikerer at blive dømt til erstatning i en sag, han er blevet frikendt for i både by- og landsret.

En 46-årig mand er i dag for retten i Holstebro. Her har hans nu 15-årige søn har lagt en civil sag an mod sin far for at få erstatning for et årelangt seksuelt misbrug.

Sagen er principiel, fordi faren i 2009 af to omgange blev frikendt for at have misbrugt sin søn seksuelt. Først i byretten og dernæst i landsretten. Resultatet var det samme i 2006, hvor den 46-årige blev frifundet i en lignende sag, hvor han angiveligt skulle have misbrugt en stedsøn, som han havde i aflastning.

Kan dømmes trods frifindelse

Fælles for retssagerne er, at det i alle tilfældene er nævningene, der har bevirket, at faren har kunnet forlade retten som en fri mand. De juridiske dommere har i alle sager ment, at faren var skyldig.

Derfor er der spænding omkring dagens retssag, som kun bliver afgjort af en juridisk dommer. Faren kan altså ende i det paradoks, at han bliver dømt til at betale erstatning i en sag, han ellers er frikendt for.

"Hvis man kan blive dømt til at betale nogle penge i en sag, man ellers er frikendt for, så er man da også skyldig i de tidligere sager - i hvert fald i mine øjne," har faren tidligere udtalt til TV/MIDT-VEST.

Det ventes, at der falder dom i sagen om cirka fire uger.

 

Dette indslag fra marts 2011 går bag om den paradokse sag, som kan sammenlignes med den berømte amerikanske sag mod O.J. Simpson:


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.