Rema er hårdt plaget af tyverier: Slet ikke i tvivl om, hvem der står bag

Rema 1000-butik har hyret en butiksdetektiv, som fortæller, at langt de fleste af butikstyvene kommer fra det nærliggende asylcenter med ukrainere.

Rema 1000-butikkens souschef, Tina Pedersen, er træt af de mange butikstyverier. Butiksdetektiven ville ikke med på billedet, da det er for afslørende.
Rema 1000-butikkens souschef, Tina Pedersen, er træt af de mange butikstyverier. Butiksdetektiven ville ikke med på billedet, da det er for afslørende.
Foto: Kenneth Kristiansen, TV MIDTVEST

Klokken 15.50, 16.32, 17.56 og 18.59.

Fire gange blev der anmeldt butikstyveri fra det samme sted i løbet af mandag - hos Rema 1000 i Nørreport Centret i Holstebro.

I alt otte personer var involveret, oplyser lokalpolitiet i Holstebro. Heriblandt nogle børn, som ikke bliver sigtet. Men det gør de øvrige.

I Rema 1000-butikken er de trætte af situationen, som langtfra er ny. Butikken har igennem lang tid været plaget af tyverier, og hos personalet er man ikke i tvivl om, at det hænger sammen med det asylcenter, der er blevet etableret i bygningerne på det gamle Holstebro Sygehus. Lige over for Nørreport Centret.

- Der er selvfølgelig også andre butikstyve, men det er ukrainere langt de fleste. Fra centret, siger Tina Pedersen, der er souschef i Rema 1000-butikken.

- Det er supertræls. Også at vi skal bruge vores tid på det. Vi lægger meget energi i det, og det er jo ikke det, vi har lyst til, fortsætter hun.

Butiksdetektiven har travlt

Det er blevet så stort et problem for dagligvarebutikken, at man har hyret en detektiv.

Det er Anders Juul Jensen, som er selvstændig butiksdetektiv. Han bekræfter, at mange af butikstyverierne begås af mennesker fra det nærliggende asylcenter.

- Det er der slet ingen tvivl om. Og der er lige kommet nye beboere til derovre. Det kan vi godt mærke, understreger han med henvisning til det stigende antal butikstyverier på det seneste.

Hans arbejde består i at spotte potentielle butikstyve - og stoppe dem.

- Jeg bliver nødt til først at stoppe dem, når de er gået ud af butikken. Først der er det tyveri, og først der kan jeg lave en anmeldelse, siger Anders Juul Jensen - som intet har imod de ukrainske flygtninge, som jo er i en meget svær situation.

- Det er jo helt almindelige mennesker. De er bare kede af det.

Souschefen er glad for, at butiksdetektiven er der.

- Der skal være noget sikkerhed og tryghed for os ansatte. Selvfølgelig koster han noget, men vi slipper for at bruge vores tid på at tjekke overvågning, og han stopper rigtigt mange, påpeger hun.

Hos politiet er man meget opmærksomme på, at der er så mange butikstyverier i den samme butik. Mandag var det altså fire anmeldelser på godt tre timer.

- Det er noget, vi har fokus på, for det virker lidt voldsomt, siger politikommissær Torben Ladefoged fra lokalpolitiet i Holstebro.

Han oplyser, at politiet nu vil patruljere ekstra meget i området ved Nørreport Centret og den pågældende Rema 1000.

- Det vil vi gøre, når vi har mulighed for det, slår han fast.