Rekordpris: Kinesere vilde med rav

Kineserne strømmer stadig til Holstebro Auktioner. Nu er prisen oppe på 100 kroner pr. gram. (Arkivfoto)

Tirsdag aften var der igen rav under hammeren hos Holstebro Auktioner. Og som tidligere var det kinesere, der drev prisen på rav i vejret.

- Det er helt fantastisk, og højdepunktet var i går. Priserne er helt, helt utrolige, men det udvikler sig hele tiden med ravet, siger Hans Jørgen Eriksen, auktionsleder, Holstebro Auktioner.

Det største stykke rav på 1880 gram blev solgt for 180.000 kroner. Det er det største stykke rav, som Holstebro Auktioner har haft under hammeren.

Mere værd end guld

De gyldne klumper er i øjeblikket mere værd end guld. Og det er især, fordi kineserne har fået øjnene op for det danske marked.

- Vi har aldrig set så mange kinesere før. Det er nogle helt specielle typer rav, de er interesserede i. Kineserne er blevet mere selektive i udvælgelsen af ravet, og de bruger flere dage på at undersøge ravet, når de er her, siger Hans Jørgen Eriksen.

Det er uvist, hvad kineserne bruger ravet til, for de er meget hemmelighedsfulde. Men noget tyder på, at midt- og vestjyderne også har fået øjnene op for de høje ravpriser. I går var der nemlig lang kø for at indlevere rav.

Tirsdag aften blev der solgt rav for i alt 1,5 millioner kroner. Gennemsnitsprisen var 100 kroner pr. gram.