Rejsebureau må aflyse sabbatåret for unge medarbejdere

Efter tre år med lektier og undervisning på gymnasiet, vælger mange et års pause, inden skolen fortsætter. For Louise skulle året være et eventyr på et hotel i Østrig, men sådan gik det ikke.

Hvis man er en af dem, der plejer at tage på skiferie, så har man måske gjort sig lidt ekstra overvejelser i år. Måske har man endda allerede droppet det, fordi usikkerheden omkring grænsernes åbning er så stor.

Det har de kunnet mærke hos Højmark Rejser, og i dag har de været nødt til at give en trist meddelelse til de knap 70 unge, der skulle have været hotelpersonale for rejseselskabet i Østrig.

De kommer nemlig ikke afsted i den kommende skisæson.

- Det er selvfølgelig mega øv. Man havde hele tiden gået lidt og frygtet, at den besked nok var på vej, siger Louise Lindholt.

Det er aldrig sjovt at miste sit arbejde, men for Louise Lindholt betyder det også et hul i kalenderen. Det var nemlig meningen, at hun skulle have brugt en stor del af sit sabbatår på at stå på ski.

- Den tid, man har gået på gymnasiet, har man glædet sig til, at man kunne komme ud og rejse eller lave de ting, man aldrig har kunnet, siger hun til TV MIDTVEST.

Hun må altså finde på noget andet at lave, for når ingen tager på skiferie, er der heller ikke brug for hotelpersonale.

- Normalt på den her tid af året, så ligger vi jo vandret. Vi booker rigtig mange rejser både på vores hjemmeside og folk, der ringer til os og gerne vil købe en skitur. Det har vi ikke længere, siger Maibritt Jensen, der er administrerende direktør hos Højmark Rejser.

quoteDe har set frem til det her, og nu kommer vi og siger til dem, at det skal de ikke alligevel. Det er jeg virkelig ked af.

Maibritt Jensen, administrerende direktør, Højmark Rejser

Og derfor har rejseselskabet altså nu taget konsekvensen overfor deres danske hotelmedarbejdere, selvom de godt ved, at de mere eller mindre aflyser sabbatåret for folk som Louise Lindholt.

- Vores hjerter græder. Der var ikke noget, vi hellere ville, de har gået og glædet sig til det her i rigtig mange måneder. De har set frem til det her, og nu kommer vi og siger til dem, at det skal de ikke alligevel. Det er jeg virkelig ked af, men jeg har svært ved at se andre muligheder, siger direktøren til TV MIDTVEST.

Der kommer ikke til at være dansk personale på de østrigske Højmark-hoteller i denne sæson, men Maibritt Jensen er alligevel optimistisk.

- Jeg tænker, at vi stadigvæk får en skisæson. Spørgsmålet er bare, hvor lang den bliver, og hvornår vi åbner op, men mon ikke, vi åbner på et tidspunkt i løbet af sæsonen?

Det eneste, Louise Lindholt kan sige med sikkerhed om sit sabbatår, er, at det ikke bliver som hotelmedarbejder i bjergene i Østrig.

Nu må hun forsøge at finde på noget andet på dansk jord.

- Man må gå og håbe lidt på, at der sker et eller andet, ellers må man jo finde på noget andet at lave, siger hun.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.