Regn, regn og atter regn: Risiko for oversvømmede kolonihaver

Vandstanden i Storåen stiger, og det betyder, at der er udsigt til oversvømmede kolonihaver i Holstebro.

De sidste dages voldsomme mængder regn begynder nu at få konsekvenser i Holstebro. 

Der er masser af vand i Storåen, og de kolonihaver, der ligger ned til åen, risikerer i løbet af det næste døgn at blive ramt af oversvømmelser.

- Vi kan se, at vandstanden stiger opstrøms Holstebro, så det udvikler sig stadig. Vi tror ikke, at det bliver kritisk for hele midtbyen, men kolonihaverne vil nok være udsatte. Vandet står allerede op til kanten dernede, siger Torben Mølgaard, der er chef for natur og miljø i Holstebro Kommune.

Kommunen bruger Vandkraftsøen til at holde en del af vandmasserne tilbage, men Storåen afvander så stort et areal, at søen er ved at blive fyldt op, så det snart bliver nødvendigt at åbne sluserne. 

Holstebro Kommunes hjemmeside kan man følge udviklingen i vandstanden i åen. Her kan man se, at vandstanden nærmer sig ni meter ved rensningsanlægget i Holstebro, og det betyder risiko for oversvømmelser.

På en normal sommerdag er vandstanden i åen omkring syv til syv en halv meter. Da Holstebro i 1970 var ramt af massive oversvømmelser, var vandstanden helt oppe på 11 meter.

0:59
Interview med Torben Mølgaard fra Holstebro Kommune.
Sådan så det ud, da kolonihaverne ved Storåen i Holstebro var ramt af oversvømmelser i 2015.
Sådan så det ud, da kolonihaverne ved Storåen i Holstebro var ramt af oversvømmelser i 2015.
Foto: Arkiv
 
 
Foto: Arkiv