Regionsråd klar med nødplan for psykiatriske patienter

Regionsrådet har onsdag vedtaget en nødplan, der skal sikre behandlingen af de psykiatriske patienter i Holstebro efter 1. februar.

Region Midt har haft vanskeligheder med at rekruttere speciallæger til Regionspsykiatrien Vest i Holstebro. Derfor har de været nødt til at udarbejde en nødplan, så også patienter i den vestlige del af Region Midtjylland kan få behandling. Onsdag blev nødplanen præsenteret for regionsrådet.

quoteDet har været væsentligt for regionsrådet at bevare flest mulige senge i Herning. 

Bent Hansen, formand, Region Midt

Nødplanen består af tre elementer, som skal erstatte de 17 nuværende sengepladser og 6 lavintensive sengepladser i Holstebro. Som udgangspunkt ser fordelingen af senge i nødplanen sådan ud:

  • Der oprettes 6 regionale akutdøgnpladser i Holstebro
  • 6 sengepladser flyttes fra Holstebro til Herning. De skal benyttes til patienter fra Herning og Ringkøbing-Skjern Kommuner
  • 11 sengepladser flyttes til Viborg. De skal benyttes til patienter fra Holstebro, Struer og Lemvig Kommuner

- Det har været væsentligt for regionsrådet at bevare flest mulige senge i Herning. På den måde vil psykiatrien i den vestlige del af regionen stå stærkt og samlet, når hospitalet i Gødstrup står klar til brug. Derfor foretages der nu en yderligere udredning af behovet for at flytte senge til Viborg, udtaler regionsrådsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Nødplanen har været i høring hos medarbejderne, som har beklaget situationen og blandt andet fremhævet behovet for ikke at miste sengepladser.