Regeringens spareplaner kan lukke professionsskoler

En varslet million-besparelse på uddannelsesområdet var det store emne på en af landsdelens professionsskoler i dag. Her var uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen på besøg .

I dag var forskning- og uddannelsesminister Esben Lunde Larsen på besøg på VIA University College i Holstebro.

Her fik rektor og bestyrelsesmedlemmer mulighed for at lufte deres bekymringer om kommende besparelser.

- Hvis man bliver ved med at spare, ikke bare de to procent næste år, men de otte procent, som ligger om nogle år, så er der en alvorlig bekymring for kvaliteten, siger Harald Mikkelsen, der er rektor for VIA University College, Region Midtjylland.

I 2016 skal der spares 25-30 millioner kroner, og det vil få umiddelbare konsekvenser for de tilbud, de studerende får, mener Harald Mikkelsen.

Men det er ikke noget, der umiddelbart bekymrer ministeren. Han tror, at man kan gøre budgetterne mindre tunge.

- Jeg mener, at når man har mere end 400 millioner kroner i egenkapital og man har haft så stor en volumentilgang, så er der steder at finde midler, siger Esben Lunde Larsen til TV MIDTVEST.

Samtidig har ministeren en opsang til nogle af de studerende.

- Vi kan desværre se i kvalitetsudvalgets analyser, at der er alt for mange danske studerende, der ikke studerer på fuld tid og som ikke møder velforberedte op, og det er i hvert fald første forudsætning for, at man får en kvalitativ uddannelse, siger Esben Lunde Larsen.

I yderste konsekvens kan det betyde, at nogle af skolerne må lukke.

- Det er klart med 8 procent i besparelser, så er alt i spil, men det er ikke der, vi kigger hen først, vil jeg lige sige, siger Peter Sørensen, der er bestyrelsesformand for VIA University College, Region Midtjylland.

Se mere til den historie i nyhederne kl. 19.30, hvor vi har en studerende fra VIA med, som også sidder i bestyrelsen.

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen fastholdt regeringens sparekrav, da han besøgte VIA i Holstebro.

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Uddannelse.