Rasmus er færdig med drømmestudiet – nu skal han være landmand

Der er tale om en mulig danmarksrekord denne sommer, hvor Asmildkloster Landbrugsskole uddanner 111 landmænd.

I en tid, hvor studenterne springer ud med mange forskellige slags huer på, var også 19-årige Rasmus Høgild Vennegaard fra Skave nervøs, før han skulle til sin sidste eksamen.

quoteDet har jeg glædet mig til nærmest hele mit liv

Rasmus Høgild Vennegaard, Skave

Han skal til eksamen i andet hovedforløb på Asmildkloster Landbrugsskole, hvor kvæg, planter og teknik er emnerne.

Og selvom han er nervøs, før den sidste eksamen skal gennemføres, så klarer han det hele.

- Det er jo helt vildt. Det har jeg glædet mig til nærmest hele mit liv og kunne sige, jeg er landmand. Så det bliver bare fedt at komme i gang, siger Rasmus Høgild Vennegaard.

Han kan nu starte på det, som han siger, han har glædet sig til i næsten hele sit liv.

Det er han langt fra den eneste, der kan.

Mulig danmarksrekord

For på Asmildkloster Landbrugsskole er der 110 andre foruden Rasmus Høgild Vennegaard, der bliver færdige som landmænd denne sommer.

- Det er fantastisk jeg tror, det er danmarksrekord. Jeg har aldrig hørt nogen skole uddanne så mange landmænd på en gang, siger Lars Møgelbjerg Andersen, der er forstander på landbrugsskolen.

Han tror, at mange vælger uddannelsen, fordi den ifølge ham er god, der er høj beskæftigelse og der er gode muligheder for videreuddannelse. Og så kan man arbejde med dyr, planter og natur.

Stolt mor

Efter den overståede eksamen blev Rasmus mødt af sin mor, der satte huen på hans hoved.

- Det er dejligt. Jeg er så stolt af ham jeg er så glad. Jeg er så heldig, at jeg har to sønner, der er landmænd, siger Rasmus’ mor, Pia Høgild.

Rasmus Høgild Vennegaard har drømt længe om at blive færdig, og nu skal det fejres.

- Vi skal nok lige ned og kigge på Zwei Grosse i aften, tror jeg. Og så har jeg også fri resten af ugen, så det bliver også godt, siger han.

Uddannelsen på Asmildkloster Landbrugsskole tager tre og et halvt år, hvor man både er på skolen i Viborg og i praktik i landbruget.