R: Måbjerg skal producere bioethanol

Helt op til 1000 nye arbejdspladser kan være på vej til Måbjerg-anlægget ved Holstebro. Det mener Det Radikale Venstre.

Nu skal der produceres bio-ethanol på bioenergi-anlægget ved Måbjerg i Holstebro. Det mener de Radikale Venstre, som regner med at skabe 1.000 permanente arbejdspladser her i landsdelen.

- Vi ønsker, at Danmark skal beholde vores grønne føretrøje på, og det er derfor, vi har sat et mål om at reducere CO2 udledningen med 55 procent i 2030. Skal vi nå det, skal vi også have transportsektoren med, og det betyder altså at noget af den oliebaserede benzin, vi kører på, den skal erstattes af en grøn energikilde, og det er den bio-ethanol, man kan producere her, siger De Radikales formand Morten Østergaard.

Forudsætningen for de mange jobs er en lov der betyder, at benzin og diesel fremover skal indeholde 2,5 procent bio-ethanol.

- Hvis vi er klar til at stille kravet om, at der bliver blandet avanceret biobrændsel i vores benzin, så er der et marked og en businesscase for den fabrik, som man vil bygge her, siger Morten Østergaard.

V: På tide at gøre noget

Venstres mener også projektet er en god idé, men undrer sig over, hvorfor De Radikale først bringer det på banen under valgkampen.

- Det er på tide at få sat turbo på den her sag. Vi har efterspurgt nogle samfundsøkonomiske beregninger på hvilke konsekvenser det her projekt får for 12 måneder siden, men der er ikke sket noget før uge ét i valgkampen, siger Thomas Danielsen fra Venstre.

Se et indslag om forslaget:

Nu skal der produceres benzin og diesel på bioenergi-anlægget ved Måbjerg i Holstebro. Det mener regeringspartiet Radikale Venstre, som regner med at skabe 1.000 permanente arbejdspladser her i landsdelen:

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Miljø.