Politiker forsvarer Facebook-joke

Thomas Danielsen afviser al snak om, at et billede, som han har delt på Facebook, er racistisk.

Er det god humor - eller et udtryk for racisme?

Venstres folketingsmedlem Thomas Danielsen fra Holstebro er kommet i modvind på sociale medier, efter at han har lagt et billede op på sin Facebook-profil.

Billedet viser en mand, der tydeligvis tilhører et stammefolk - siddende i et flycockpit. Og Danielsen bruger det som en kommentar til Socialdemokraternes kampagne om, at fremmede, der kommer til Danmark, skal arbejde og bruge deres uddannelse.

Den vestjyske folketingspolitiker betegner selv billedet som en joke - men i flere kommentarer under billedet bliver han af andre Facebook-brugere beskyldt for racisme.

Den kritik er dog helt hen i vejret, mener Danielsen.

- Jeg går meget op i at holde en sober tone, men som politikere skal vi både have lov til at lave seriøse opslag og komme med vittigheder. Og alle og enhver kan se, at det her er sjovt og en joke, siger Thomas Danielsen til tvmidtvest.dk.

Systematisk angreb fra netværk

Han mener, at mange af de negative kommentarer kommer fra et socialdemokratisk netværk, som har specialiseret sig i systematiske angreb på politiske modstandere på de sociale medier.

- Den første kommentar kom faktisk fra en god socialdemokrat i Holstebro, som godt kunne se det sjove i billedet. Men så skete der noget, og det er bemærkelsesværdigt, at 200 personer, som jeg ikke kender eller følger, pludselig begynder at blande sig, siger Thomas Danielsen.

Han fortæller i øvrigt, at andre Facebook-brugere tidligere har brugt billedet som en kommentar til balladen om Ryan Air i Københavns Lufthavn - uden at det medførte beskyldninger om racisme.

Eksternt link - se debatten på Thomas Danielsens Facebook-side her

 

TD-Facebook_0.jpg

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Politik.