Politiker er flov over lystanlæg

Det halter med at vedligeholde de offentlige parker i landsdelen. Og det er en dårlig idé, for det betaler sig faktisk at holde parkerne, siger en landskabsarkitekt.

Anders G. Jacobsen mener, at anlægget i Holstebro skal tilbage til den tidligere pryd. Foto: Hans Vittarp

Der var 70’er-toner og masser af mennesker i Lystanlægget i dag. Men for politiker Anders G. Jacobsen er den måde, parken ser ud på langt fra sød musik. For ifølge ham er der afskallede algebelagt rækværk, en afsvedet plet på græsplænen og bænke, der ikke er vedligeholdt.

Og det står generelt rigtig sløjt til med de kommunale anlæg i landsdelen. Det vurderer en landskabsarkitekt med 36 års erfaring.

- Tingene går lidt i forfald. De bliver ikke passet. Man kan se nogle steder, at der bliver prioriteret hårdt, måske benhårdt. Nogle steder ser der egentlig flot og godt ud, men rigtigt mange steder kan man se, at kommunerne er pressede på økonomien, siger Henning Looft.

Godt for samfundsøkonomien

Her i landsdelen er der mange af de rigtigt gamle lystanlæg, som oprindeligt blev skabt for at samle borgerne. Lystanlægget i Holstebro er 194 år gammelt, og det kan man godt se, mener 2. viceborgmester Anders G. Jacobsen.

- Det skal tilbage til fordums pryd, og anlægget skal igen være byens perle. Det er ligesom mit mål.

Og det giver faktisk god mening at satse på de grønne anlæg. Forskning viser, at grønne områder er pengene værd, hvis man ser på samfundsøkonomien.

- Det har rigtig stor oplevelsesværdi for befolkningen, og også socialt, at man kan komme ud og være sammen med nogle andre mennesker. Lære nogle andre at kende ude i områderne, siger Henning Looft.

I Holstebro skal politikerne snart til at se på budgettet for 2018, og her kommer Anders G. Jacobsen til at tale om lystanlægget.

- De penge, vi har afsat, har ikke været tilstrækkelige. Det skal jeg gerne være den første til at erkende. Kan vi blive enige om at højne niveauet, så er vi nået længere i hvert fald, siger Anders G. Jacobsen. 

02:07

Det halter med at vedligeholde de offentlige parker i landsdelen. Og det er en dårlig idé, for det betaler sig faktisk at holde parkerne, siger en landskabsarkitekt.

Luk video