Politiets hunde fandt stoffer og våben i rævegrav – 24-årig mand fængslet

Det var et tip og en tidligere sag, der ledte politiet på sporet af nedgravet hash, amfetamin, våben og ammunition.

- Hvis han bliver dømt, står han umiddelbart til over fem års fængsel.

Så klar er udmeldingen fra anklageren fra Midt- og Vestjyllands Politi Flemming Hother.

Han har i dag været til grundlovsforhør i Retten i Viborg, hvor en 24-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger. Han er sigtet for besiddelse af to kilo amfetamin, ni kilo hash, et oversavet haglgevær og en pistol med lyddæmper og tilhørende ammunition.

- Mængden af stoffer siger selvfølgelig, at det nok ikke er til ham selv, men til videredragelse på en eller anden måde. Med våbnene er ren gisning, hvad de skal bruges til, siger anklageren.

Flemming Hother er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi og fortæller, at hvis den sigtede bliver dømt, kan han se frem til over fem års fængsel.
Flemming Hother er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi og fortæller, at hvis den sigtede bliver dømt, kan han se frem til over fem års fængsel.
Foto: Peter Pedersen, TV MIDTVEST

Tip sendte politiet på sporet

Den 24-årige var for en måneds tid siden også i politiets søgelys, og et tip om, at politiet ikke havde fundet alt, hvad der var at finde, førte til anholdelsen.

-  Man finder så frem til et naturområde ved Ulfborg, hvor politiet har nogle hunde ude, og så finder de alle de her stoffer og våben gravet ned i noget, der beskrives som en rævehule, siger Flemming Hother.

Ved anholdelsen og under grundlovsforhøret erkendte den 24-årige de faktiske omstændigheder.

- Det vil sige, at han står ved mængden, hvad der er fundet, hvor det er fundet, og at det er ham, der har placeret tingene i et eller andet omfang, forklarer anklageren.

Dørene til grundlovsforhøret blev lukket, da politiet nu skal i gang med efterforskningen og have undersøgt stofferne, våbnene og indpakningen, der blev gravet op.

- Mængden af stoffer og våbnene gør, at det er usandsynligt, at det er en enkeltmandsvirksomhed, siger Flemming Hother.

Den 24-årige mand kærede ikke fængslingen og er nu varetægtsfængslet indtil den 10. juli.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.