Politiets chefanklager om råbende fanger: - Det er jo ikke smart, hvis man kan det i et arresthus

Det er ikke smart, hvis de indsatte i arresten i Holstebro kan snakke med folk udenfor og eventurelt påvirker deres egen sag. Men Politiets chefanklager har tiltro til, at arresten har styr på fangerne.

I to dage har vi på TV MIDTVEST kunnet fortælle, at naboerne til arresten i Holstebro midtby er utilfredse med, at der ofte er råb og larm udenfor arresten – der foregår kommunikation mellem de varetægtsfængslede og deres venner på gaden.

quoteDet er jo ikke smart, hvis man kan det i et arresthus.

Kåre Skjæveland, Chefanklager, Midt- og Vestjyllands Politi

Chefanklageren for Midt- og Vestjyllands politi har ikke tidligere hørt om problemet, men han mener slet ikke, det skal være muligt for de indsatte at snakke om for eksempel igangværende straffesager.

- Hvis man råber til hinanden for at aftale forklaringer i straffesager, hvor man egentlig er varetægtsfængslet, fordi man ikke må kunne påvirke efterforskningen i sagen, det er jo ikke smart, hvis man kan det i et arresthus, siger Kåre Skjæveland, Chefanklager, Midt- og Vestjyllands Politi.

Tirsdag fortalte Kriminalforsorgen, at bygningen er gammel, og det er udluftningskanalerne, de indsatte kan kommunikere igennem.

- Hvis man er varetægtsfængslet med brev- og besøgskontrol, så skal det være sådan, at der er styr på, hvem den varetægtsfængslede snakker med, og det er klart, hvis der ikke er styr på det, så har vi et problem. For mig at se løser Kriminalforsorgen det problem, ved at sikre at situationen ikke opstår, siger han.

Chefanklageren tror på, at arresten og Krimonalforsorgen har helt styr på situationen.

- Der er ikke noget problematisk i, at muligheden er der, bare man sørger for at forhindre, at det sker. Og snakken om Holstebro arrest er jo ikke en snak, Politi og anklagemyndighed har startet op, det er, som jeg har forstået det, naboerne til arresthuset der har rejst problemstillingen.

Men vi har jo hørt fra naboerne, at der kommunikation, hvordan kan man så være sikker på at den kommunikation er en, der ikke skal finde sted?

- Det må du næsten spørge arresthuset om, for jeg står af gode grunde ikke dernede og hører, hvem der kommunikerer med hvem, men hvis man har besøgs- og brevkontrol og er varetægtsfængslet, så skal man ikke kunne påvirke en efterforskning, skal man selvfølgelig være opbevaret på en måde, så man ikke intimiderer formålet med varetægtsfængslingen, siger Kåre Skjæveland.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.