Politiet skamroser borger: Vågen bilist tippede politiet om bil fyldt med ulovligheder

Der venter politiet et større efterforskningsarbejde efter en anholdelse mandag morgen. En anholdelse de helt og aldeles kan takke en vågen borger for.

Det så lidt mærkeligt ud. 

Den grundtanke fik mandag morgen klokken 04.45 en borger til at ringe politiet op. Han kørte på ringvejen ved Holstebro, da han bemærkede en anden bil, der kørte atypisk. 

quoteAnmelderen bakker, for på den måde at undvige manden.

Simon Skelkjær, vagtchef fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Han ringer os op fra bilen, giver os informationer og anvisninger om placering. Vi har to patruljer ude på vejene, de iler begge i retning af anmelderen, forklarer Simon Skelkjær, vagtchef fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST. 

I området omkring Sønderport i det centrale Holstebro fatter personen i bilen mistanke om, at en anden bil følger efter. Derfor stopper bilen og en mand træder ud. 

Truende adfærd

Personen stiger ud af bilen og finder noget der ligner et bat frem. Han hæver det og går frem mod den bil, der er fulgt efter ham. 

quoteStor ros til anmelderen. Han gør det helt rigtige.

Simon Skelkjær, vagtchef fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Anmelderen bakker, for på den måde at undvige manden. Vi ankommer til stedet kort efter med både patrule og hundevogn. Hurtigt finder vi manden, der bliver anholdt på stedet, forklarer Simon Skelkjær. 

Den 50-årige anholdte er fra Sønderjylland. Og der var en god grund til, hvorfor han forsøgte at true anmelderen til at forsvinde. 

- Vi finder i hans bil en mængde narko. Derudover har han ændret nummerpladen med tape og har i øvrigt ikke kørekort. Desuden er der værktøj i bilen til at begå indbrud i huse, forklarer Simon Skelkjær. 

- Stor ros til anmelderen. Han gør det helt rigtige. Giver os informationer, følger efter den mistænkelige bil. Men udsætter ikke sig selv for fare, han skal have stor tak, lyder det fra Simon Skelkjær. 

Ordensmagten skal derfor nu se nærmere på, om det værktøj kan være anvendt til indbrud i de senere dage i Midt- og Vestjylland.