Politiet passede på Yahya Hassan

Der var ikke den mindste antydning af uro, da 18-årig digter besøgte Holstebro. Fredag aften holder han foredrag i Herning.

Midt- og Vestjyllands Politi mødte talstærkt op for at sørge for sikkerheden, da Danmarks mest omtalte digter, Yahya Hassan, fredag besøgte Holstebro Handelsgymnasium.

Den 18-årige digter har tidligere modtaget trusler, ligesom han i november blev slået ned på Københavns Hovedbanegård. Under foredraget i Holstebro blev han også fulgt af flere betjente fra Politiets Efterretningstjeneste - men alt foregik heldigvis i god ro og orden.

Over 100.000 eksemplarer

Yahya Hassan har selv et afslappet forhold til det store sikkerhedsopbud.

- Det er rarere at være sammen med politiet på denne måde end alle mulige andre måder, men jeg tænker ikke så meget over det. Det er bare sådan det er, sagde han til TV MIDTVEST.

Yahya Hassans digtsamling er solgt i over 100.000 eksemplarer, kun overgået af Benny Andersens Samlede digte. Digtene har vakt stor opsigt, fordi den 18-årige århusianer bruger dem til at gøre op med dobbeltmoralen i sine forældres generation.

Fredag aften holder Hassan foredrag på Herning Bibliotek - også her vil politiet være til stede for at sørge for ro og orden.

Yahya Hassan fortæller i dette interview om formålet med besøget i Holstebro, om sin succes som digter og om at være afhængig af politiets beskyttelse:

 

03:23 Luk video